home
LezDenHaag201406.jpg

Lezingen Den Haag: Karma: van oorzaak naar oplossing

Karma wil zeggen dat elke oorzaak tot een gevolg leidt, en elk gevolg een oorzaak heeft. Het is een universele wetmatigheid, die zijn uitwerking heeft in alle gebeurtenissen, ook in ons eigen leven. Het is een van de meest inspirerende grondgedachten van de Theosofia: er volgt een rijkdom aan ethische gedachten uit.

In deze serie van vier lezingen worden enkele levensvragen besproken zoals: waar komt mijn karakter vandaan, en kan ik een eenmaal opgebouwd karakter weer veranderen? Zijn ziekten ‘een van buiten komend ongeluk’, of is er iets anders aan de hand? Lees meer >>

Je leven is wat je denken ervan maakt

Lezing gemist? De video-opnames van de lezingen zijn tijdelijk terug te zien op deze site. Hiernaast de video-opname van de lezing van woensdag 24 september in het Blavatskyhuis in Den Haag:

Je leven is wat je denken ervan maakt

In deze tweede lezing wordt ingezoomd op de mens en met name op het denken van de mens.

Wat is denken? Is denken alleen maar intellectualiteit? Of zijn er andere denkaspecten? En wat zijn gedachten eigenlijk? Kunnen we anders denken?
Bekijk meer lezingen >>

folderlezing.jpg

Reïncarnatie, onsterfelijkheid en continuïteit van leven

Reïncarnatie is momenteel een bekend woord in onze taal geworden. Naa de lange rustperiode van de dood keren we als mens weer terug om opnieuw ervaringen op te doen in deze stoffelijke wereld.

Maar pas als we deze gedachte dieper gaan bekijken vanuit de Oude Wijsheid of Theosofia, zullen we ontdekken hoe inspirerend die is.
Lees meer >>

1 okt Middelburg, 3 okt Amsterdam, 5 okt Eindhoven,
7 okt Arnhem, 14 okt Utrecht, 21 okt Rotterdam,
22 okt Leiden

Cursus Anders Denken

Schrijf nu in voor de cursussen Anders Denken en Levenswijsheid 2014-2015

Als je de noodzaak inziet om iets te doen aan de wortels van de problemen in de wereld dan is de cursus Anders Denken iets voor jou.

De data van de cursus Anders Denken en de vervolgcursus Levenswijsheid voor het seizoen 2014-2015 zijn bekend. Te volgen in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Den Haag, Leiden, Middelburg, Rotterdam en Utrecht en op aanvraag ook elders in Nederland (minimaal 12 deelnemers).

Inschrijven voor Anders Denken kan hier.

Lucifer32014.jpg

Nieuw nummer tijdschrift Lucifer

Actuele onderwerpen gezien in het licht van de Oude Wijsheid of Theo-sofia.

Nummer 3 van tijdschrift Lucifer van 2014 is uit met de volgende artikelen:

- Niet ISIS maar I.S.I.S.
- NOACH - de mythe van het begin van een nieuwe cyclus
- Leven en Leiderschap in Het Theosofisch Genootschap
- De weerklank van de mysterieleringen in de moderne wetenschap
Lees meer >>

Symposium 2014

I.S.I.S. Symposium Hoe ons bewustzijn ons brein verandert

Het symposium 'Hoe ons bewustzijn ons brein verandert' van 17 en 18 mei was live te volgen in drie talen.
De video opnames zijn nu terug te zien:
Nederlands,
Engels (en avondprogramma ook Duits)

Voor meer informatie, zie http://www.stichtingisis.org/symposium/.

De strijd tussen Sji'ieten en Soennieten

De strijd tussen de Sji’ieten en Soennieten laait wereldwijd op. Nog steeds zijn deze beide takken van de Islam in Irak met elkaar in strijd, maar ook de vreselijke oorlog in Syrië vindt voor een niet onaanzienlijk deel zijn oorsprong in de – al dan niet vermeende – verschillen van de Sji’ietische en Soennitische interpretatie. Zelfs in Nederland ontstaat onenigheid, ja, soms regelrechte animositeit tussen beide groepen.

Het hierbij geplaatste artikel, dat enkele jaren geleden in Lucifer stond, laat duidelijk zien dat beide stromingen in de Islam niet zozeer elkaars tegenpolen zijn, maar elkaar aanvullen. Met dit artikel hopen we een bijdrage te leveren tot wederzijds begrip tussen Sji’ieten en Soennieten. Lees meer >>

Welkom bij Stichting I.S.I.S.

Welkom bij Stichting I.S.I.S., het International Study-centre for Independent Search for truth.

Onze organisatie biedt een open deur voor alle zelfstandige denkers. Jonge en oudere mensen die een mening willen vormen door eigen onderzoek naar waarheid. Over hun eigen leven, de gebeurtenissen in onze wereld, de natuur, religie, onze medemensen en wat we voor hen kunnen betekenen.

Je vindt bij ons kennis die vrij is van dogmatiek. Gebaseerd op het 'hoe' (wetenschap), het 'waarom' (filosofie) en het 'waartoe' (religie) van het leven.
Daarvoor kun je onze cursussen, lezingen en symposia bezoeken. Of thuis studeren met onze boeken en ons tijdschrift.

Je kunt ons natuurlijk ook bellen. Het telefoonnummer is: 070-346 15 45.

Laatste nieuws

30/09/14 : Volg de lezing “Hoe kom ik aan mijn karakter, hoe kom ik er vanaf?” van woensdag 1 oktober live

Klik hier en volg de lezing van woensdag 1 oktober om 20.00 uur in het Blavatskyhuis in Den Haag live via…  Lees meer >>

26/09/14 : Lezingen oktober 2014 - Karma: van oorzaak naar oplossing
Karma wil zeggen dat elke oorzaak tot een gevolg leidt, en elk gevolg een oorzaak heeft. Het is een universele wetmatigheid, die zijn uitwerking heeft in alle gebeurtenissen, ook in…  Lees meer >>

Meer nieuws >>

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0

Volg ons op Twitter

folderlezing