Video-opnames 2012

Hieronder vindt u (tijdelijk) video opnames van de lezingen van het symposium. Via de website van Stichting I.S.I.S. kunt u de opnames ook bestellen in verschillende formaten audio (cd of .mp3 bestand) en video (dvd voor TV of computer of .mov bestand).


Dag 1

Opening symposium

Lezing 1: De Oceaan – het grenzenloze leven

Wat is de groei van de mensheid? Dit is de vraag die in deze lezing centraal staat. Daarbij wordt een beeld geschetst van de kosmos als een grenzenloze Oceaan van Bewustzijn, waarin continu wezens geboren worden en sterven als wervels in het water.

Lezing 2: Golven in de Oceaan - Onze plaats in de kosmische cycli van slapen en waken

In deze lezing wordt ingezoomd op één zo’n wervel in de Oceaan van Leven: de levenscyclus van het planeetwezen Aarde — een cyclus waarmee onze eigen groei als mens en mensheid nauw verknoopt is.

Lezing 3: De menselijke golf - De reïncarnatie van de huidige beschaving

De meeste mensen bevinden zich in de vierde Ontwikkelingsronde van ons menselijke bewustzijn. Binnen die Ronde worstelen wij om onze weg omhoog te vinden. In deze lezing staat de ontwikkeling van beschavingen centraal, en wat onze eigen rol daarin was en is.

Lezing 4: Uitkomsten workshop en conclusies

Na de eerste drie lezingen werden in groepen van zo’n dertig mensen de ideeën van de eerste drie lezingen besproken. Herman C. Vermeulen gaf in zijn bijdrage een aantal zeer interessante resultaten van deze workshop weer.


Avondprogramma Deel 1:
Unlimited Growth – Without Meaning and Purpose?

Lezing 1: Is growth an Illusion? - Is groei een illusie?

Deze lezing en de volgende twee bijdragen vormen een serie van drie over de vraag ‘Onbeperkte groei — zonder betekenis en doel? In deze eerste lezing roept Sieglinde Plocki de vraag op: kan er in de grenzenloosheid van Leven sprake zijn van groei?

Lezing 2: How does spiritual growth work? - Hoe werkt spirituele groei?

Wat in ons groeit en waarom doet het dat? Welke omstandigheden zijn nodig om dat wat zou moeten groeien ook echt in staat te stellen te groeien. Deze lezing vormt het tweede deel van een drieluik met het thema ‘Onbeperkte groei, zonder betekenis en doel?’

Lezing 3: What to do next? - Wat is de volgende stap?

Wat kan ik op het gebied van spirituele ontwikkeling nu concreet zelf doen? Het gaat om een ontwikkeling in uzelf, omdat de ontwikkeling van de wereld zonder strijd alleen mogelijk is door uzelf te veranderen. In deze praktisch gerichte lezing laat Claudia Bernard zien wat u zelf kunt doen. Deze lezing sluit de hiervoor genoemde serie van drie lezingen af.


Deel 2: Man in Evolution - De Mens in de Evolutie


Dag 2

Lezing 1: Het herkennen van kansen – Reading the wave

Wat voor soort gedachtegolven zijn er? Hoe kunnen we ons denken gebruiken als basis voor een duurzame spirituele ontwikkeling, te midden van een wereld die steeds meer lijkt te versnellen?

Lezing 2: Het benutten van kansen - Riding the wave

Stelt u zich voor: u heeft besloten dat u zich wilt richten op de inzichtelijke of idealistische denkaspecten. Met dit ideaal voor ogen kunt u een golf herkennen en besluiten dat u op die golf wilt gaan surfen. Maar hoe doet u dat eigenlijk, dat stappen op die golf en gaan surfen?

Lezing 3: De druppel in de Oceaan - Being the wave

We kunnen onze dagelijkse idealen baseren op de achterliggende eenheid van al wat bestaat. Wat houdt het in, als we vanuit zo’n ideaal gaan leven? Barend Voorham laat zien dat er meer mogelijkheden in ons schuilen dan we durven vermoeden: we kunnen onze idealen worden.

Lezing 4: Uitkomsten workshop en conclusies

Herman C. Vermeulen ging in zijn bijdrage in op ‘de ideale staat’ en besprak ook de inspirerende ideeën daarover die in de workshopgroepen naar voren waren gekomen.

Dit artikel is geplaatst in 2012. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.