Symposia

Sinds 1999 organiseert Stichting I.S.I.S. jaarlijks een landelijk symposium. Ieder jaar wordt een actueel thema gekozen. Hoofddoel is altijd een intensieve uitwisseling van gedachten tussen sprekers en bezoekers.

Meer informatie over het meest actuele I.S.I.S. symposium en video-opnames van voorgaande symposia zijn te vinden op onze symposium pagina.

2016 Universele Rechten van de Reïncarnerende Mens
2015 Rāja-Yoga Opvoeding van het reïncarnerende kind
2014 Hoe ons bewustzijn ons brein verandert
2013 Praktische spiritualiteit: boven de materie, in de maatschappij
2012 De groei van mens en mensheid
2011 Karma: de sleutel om je levenslot in eigen hand te nemen
2010 ITC 2010 - Den Haag - Making Theosophy a Living Power in the World
2009 Ken je verleden - sta in het NU - bepaal je toekomst
2008 De esoterische achtergrond van de grote religies
2007 Reïncarnatie: Mystiek én Maatschappelijk
2006 De Levende Aarde - Gaia voorbij
2005 Vrijheid en Ethiek in het licht van Reïncarnatie
2004 De Levende Kosmos
2003 Innerlijke Opvoeding en Zelfontplooiing in het licht van Reïncarnatie
2002 Het doel heiligt de middelen nooit
2001 De cyclus van Leven en Dood
2000 Vredessymposium Spirituele impulsen voor wereldvrede - Op weg naar een Wereldraad van Wijzen
1999 Vredessymposium ‘Er is geen weg naar vrede, vrede is de weg’

Volg het symposium “De universele rechten van de reïncarnerende mens” LIVE

Klik hier om het symposium van zaterdag 21 en zondag 22 mei in New Babylon te volgen.

Je kan je bij Livestream opgeven als ‘Follower’ van Blavatskyhouse zodat je via e-mail enkele dagen vooraf automatisch bericht krijgt van een aangekondigd ‘event’ (live-uitzending). Ook ontvang je een e-mail wanneer de live-uitzending is gestart.

Wil je follower zijn, moet je je aanmelden bij Livestream met je e-mail-adres en een wachtwoord. Dat gaat via ‘Join Livestream’. Dit is gratis.

Wil je ons werk steunen?

Geplaatst door stichtingisis op 20/05/16 om 09:05 PM in SymposiaPermalink

Symposium 21 en 22 MEI: Universele Rechten van de Reïncarnerende Mens

DEN HAAG,
NEW BABYLON (2e etage)
ANNA VAN BUERENPLEIN 41a

symposium-2016.jpg

Hoe kun je de wereld rechtvaardiger maken?

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere universele normen zijn door het merendeel van de naties aanvaard. Maar ze worden thans te vaak geschonden, in klein en groot verband. Ze zijn nog niet de inspirerende innerlijke maatstaf die ze moeten en kunnen zijn. De meeste mensen beseffen intuïtief wel dat deze rechten universeel zijn, maar zien het waarom ervan nog niet.

In de Theosofia, de bron van alle spirituele impulsen in de wereld, vinden we de verklaring van de Rechten van de Mens. Hoe dieper ons inzicht in de Kosmische Wetten, in de fundamentele eenheid van de Kosmos, en in onszelf als reïncarnerend wezen, hoe meer we de Universele Rechten van de mens moreel leren begrijpen, en overeenkomstig ons geweten leren volgen.

Vragen die tijdens het symposium centraal staan zijn: wat zijn de Rechten én Plichten van de Reïncarnerende Mens? Is het mogelijk dat de mensheid in vrede en harmonie gaat leven? In hoeverre weerspiegelen menselijke wetten de Kosmische Wetten? Hoe ziet de wereld eruit wanneer we als mens leren meewerken met die Kosmische Wetten?

Het symposium zal, zoals gebruikelijk, een interactieve bijeenkomst zijn. Lezingen worden afgewisseld met workshops, waarin de bezoekers de voorgehouden ideeën aan de eigen ervaringen en die van anderen kunnen toetsen.

Kijk voor meer informatie en het programma op onze symposium pagina

Geplaatst door stichtingisis op 01/04/16 om 01:58 PM in SymposiaPermalink

Volg de lezingen van het ITC 2015 LIVE op internet

Helena Petrovna Blavatsky Through Different Eyes With One Heart

de Internationale Theosofische Conferentie (ITC) 2015 zal van 6 tot 9 augustus plaatsvinden in Den Haag.
De lezingen worden opgenomen en LIVE uitgezonden via www.livestream.com/blavatskyhouse

Kijk voor meer informatie en het programma op www.theosconf.org

Geplaatst door stichtingisis op 02/08/15 om 10:09 PM in SymposiaPermalink

Bekijk de video-opnames van het I.S.I.S. symposium over Raja Yoga Opvoeding

Bekijk hier de video-opnames van het symposium ‘Raja Yoga opvoeding van het reïncarnerende kind’ op 30 en 31 mei 2015.

Wil je ons werk steunen?

Geplaatst door stichtingisis op 12/06/15 om 08:30 AM in SymposiaPermalink
Pagina 1 van 10 pagina's  1 2 3 >  Last ›

Jaarlijkse conferenties en symposia

Stichting I.S.I.S. organiseert en mede-organiseert jaarlijks een aantal conferenties, zoals ons eigen I.S.I.S. Symposium, en de jaarlijkse Internationale Theosofische Conferentie (ITC) samen met theosofische zusterorganisaties. Ook zijn sprekers van Stichting I.S.I.S. regelmatig te vinden op conferenties als de Blavatsky Studies en de European School of Theosophy.

Symposiumverslagen

Van elk Symposium is een Symposiumverslag te koop. Wilt u een van deze specials bestellen, vul dan ons bestelformulier in en selecteer 'Symposium' bij de vraag 'Waarover wilt u informatie?' en geef uw bestelling door bij 'Stel uw vraag'.

Internationale Theosofische Conferentie (ITC)

International Theosophy Conferences Inc. is de officiele non-profit organisatie verantwoordelijk voor het organiseren van deze conferentie. Het doel van ITC is om bijeenkomsten van theosofische studenten, komend uit verschillende landen en uit diverse organisaties, te stimuleren en promoten, en om een forum neer te zetten waarop krachtige theosofische ideeën bijeengebracht uitgewisseld worden met baanbrekende wetenschappelijke, filosofische en religieuze concepten. ITC heet iedereen welkom die zijn leven toewijdt aan de Theosofie om bij te dragen en samen te werken in een geest van harmonie, met respect voor ieders achtergrond. Meer informatie over ITC is hier te vinden: http://www.theosconf.org/