Lucifer nummer 6 van 2013 is uit met de volgende onderwerpen:

Vertrouwen of wantrouwen

Als we terugkijken op het afgelopen jaar, blijken de begrippen ‘vertrouwen’ en ‘wantrouwen’ wereldwijd een grote rol te hebben gespeeld. Alle reden voor een ethische bezinning.

Ethische wetgeving

Er zijn wetten en Wetten. De kleine wetten, door feilbare mensen gemaakt, blijken vaak ver af te staan van Wetten, universele wetmatigheden.

Migratie en muren

Migratie als natuurlijk verschijnsel
In een wereld waar de grenzen wegvallen, worden ook muren opgericht om emigratie te voorkomen. Is er dan iets mis met migratie?

Geweld is een infectieziekte

Gary Slutkin is een Amerikaanse arts die jarenlang wereldwijd epidemieën bevocht. Toen hij voor een rustperiode terug was in de Verenigde Staten, ontdekte hij, zonder dat hij ernaar op zoek was, dat geweld zich net zo verspreidt als infectieziekten. Dat bracht hem ertoe een programma te ontwikkelen dat geweld net zo bestrijdt als de manier waarop je infectieziekten te lijf gaat.

Mijn kind is dik: wat nu?

Waarom je nooit tegen je kind moet zeggen dat het te dik is.
Uit onderzoek blijkt dat kinderen niet gezond gaan eten als hun ouders tegen ze zeggen dat ze te dik zijn. Praten over gezond eten helpt wel. De Theosofia geeft aanwijzingen waarom dat zo is.

Van Higgs-deeltje naar zwaartekracht naar Theosofia

Kortgeleden konden natuurkundigen het bestaan bevestigen van het zogenaamde Higgs-deeltje. Theosofisch gezien is hier sprake van een zeer interessante ontwikkeling, omdat de wetenschappers hier – zonder dat ze het zelf doorhebben – vlakbij het idee komen van een universele Aether: een grondleer van alle wijsheidstradities.

Geplaatst door stichtingisis op 25/10/2013 om 02:18 PM in Tijdschrift