home

Verschillende wegen naar wijsheid, één pad?

OVERIGE STEDEN

Lezingen september - De 5 stervensfasen in het licht van reïncarnatie=

Mededogen als praktische spiritualiteit
Iedereen beschouwt mededogen en onzelfzuchtige liefde als iets schoons, maar velen zien het ook als een onrealistische droom. Hoe kun je in onze wereld, vol oorlog, geweld en zelfzucht, je hoofd boven water houden als je het mededogen beoefent?

De lezing laat niet alleen zien dat dit heel goed kan, maar ook dat mededogen de enige praktische en duurzame oplossing biedt voor alle individuele levensvragen en voor de grote uitdagingen waarvoor de mensheid zich geplaatst ziet. Er is werkelijk een Pad. En dat Pad is de mens zelf. Wie het mededogen wil beoefenen, komt zichzelf tegen. Alle verborgen fraaie maar ook minder fraaie karakteristieken komen naar boven drijven.

Als we hier op een juiste manier mee leren omgaan, zetten we de deur naar een grotere Wijsheid in onszelf open. Wijsheid is nooit een theorie, maar het toepassen van Mededogen en praktische spiritualiteit in het dagelijks leven. Er is slechts één Pad maar er zijn twee motieven om het Pad te bewandelen: voor jezelf of voor anderen.

Het is goed hierover na te denken. Misschien ontdekken we dan dat zolang we nog iets voor onszelf doen, we eigenlijk nog niet de werkelijke betekenis van Mededogen begrepen hebben en daarom nog in een illusoire wereld leven.

Alle grote Wijzen gaan het Pad uit Mededogen met de mensheid. Dit lijkt voor gewone mensen misschien nog ver weg of onbereikbaar maar deze inspirerende lezing geeft veel stof tot nadenken want ieder mens kan nu al op zijn eigen innerlijke Wijsheidsbron aansluiten en in de voetsporen treden van de grote Wijzen.

03 november in Utrecht
13 november in Amsterdam
17 november in Rotterdam
25 november in Middelburg

Geplaatst door stichtingisis op 01/10/2015 om 08:13 PM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0