home

Stijgen op de levensladder - Hoe mensen goden worden (overige steden)

OVERIGE STEDEN
Stijgen op de levensladder - Hoe mensen goden worden

Lezingen nov 2013 overige steden - Stijgen op de levensladder - Hoe mensen goden worden =

Als je naar de talloos verschillende levensuitingen kijkt, dan vallen twee dingen op: er is een enorme verscheidenheid aan levensvormen, maar al die levensvormen lijken sterk op elkaar.

De verklaring hiervoor ligt in wat in de Theosofia de hiërarchische structuur van het Universum wordt genoemd. Dat houdt in dat er een essentiële eenheid ten grondslag aan de verscheidenheid van levensuitingen ligt, maar ook dat elk wezen zich op zijn eigen ontwikkelingsniveau bevindt.

Je zou al het leven van deze planeet aarde – en feitelijk van het hele universum – kunnen zien als een gigantische Levensschool. Elk rijk is een klas in die School. Er is dus een klas voor mensen, dieren, planten… en er is ook een klas voor die wezens die verder ontwikkeld zijn dan mensen. Die klassen staan niet los van elkaar. Integendeel, er is voortdurend uitwisseling van ideeën, energieën en bewustzijn tussen die klassen.

Elke klas heeft ook zijn leiders en leraren. Die Leraren van de Mensenklas onderwijzen ons hoe we aansluiting kunnen vinden bij de hogere klassen. Ze tonen ons dat als we ons werk doen, we naar de volgende klas overgaan. Daarom kunnen de mensen goden worden.

In de lezing wordt deze leer op begrijpelijke wijze uitgelegd, waarbij op basis van logica en eigen ervaring – dus niet op basis van geloof – wordt aangetoond hoe inspirerend de leer van de geestelijke hiërarchische structuur van het Universum is. Het thema van goden en mensen wordt vaak opgevat als een kinderachtige fantasie van onnozele mensen. De lezing laat daarentegen zien, dat het binnen de ervaringswereld van ieder nuchter mens getrokken kan worden.


30 okt in Middelburg, De Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7
01 nov in Amsterdam, De Roos, P.C. Hooftstraat 183
03 nov in Eindhoven, Centrum Aquamarijn, Stratumsedijk 57
05 nov in Arnhem, De Coehoorn, Coehoornstraat 17
11 nov in Utrecht, De Kargadoor, Oudegracht 36
19 nov in Rotterdam, World Trade Center, Beursplein 37
20 nov in Leiden, Lorentzkade 15a

Geplaatst door stichtingisis op 27/10/2013 om 08:46 PM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0