home

Reïncarnatie en karma: de impact op je levens

OVERIGE STEDEN

Lezingen september - Reïncarnatie en karma: de impact op je levens=

Waarom zou je geïnteresseerd zijn in of onderzoek willen doen naar de waarheid over reïncarnatie en karma? Alles begint bij wat er in jezelf leeft. Ben je tevreden met de verklaringen van de hedendaagse religieuze of filosofische stromingen of met die van de moderne wetenschap?
Of is er ergens toch sprake van innerlijke onvrede over vragen die op een onbevredigende manier worden beantwoord zoals bijv. waarom is de ene mens rijk en gezond bij z’n geboorte en de ander arm en ongezond?

Is dit toeval en is er sprake van onrechtvaardigheid of van rechtvaardigheid die zich aan ons voordoet als onrechtvaardigheid? Dit soort vragen moeten broeden in jezelf anders vind je nooit de innerlijke antwoorden. Als mens wil je immers meer inzicht en een werkelijke verklaring voor de dingen waar je in het leven tegen aanloopt.

Zoals bijvoorbeeld de vraagstukken rond het sterven: angst voor de dood, mogelijk ondraaglijk lijden en de uitzichtloosheid van het leven. Zo zien we dat euthanasie in onze maatschappij steeds vaker als een humane oplossing wordt gezien, maar de vraag is of dat inderdaad wel zo is indien je daar de processen van reïncarnatie en karma bij betrekt.

Een voorbeeld van een andere belangrijke vraag is waarom de ene mens meer betrokken raakt bij moeilijke situaties van geweld en rampen dan de andere mens. Is dat toeval of is hier toch sprake van oorzaak-en-gevolg-relaties, van rechtvaardigheid, van karma.

In deze lezingenserie zal het proces van reïncarnatie en karma - zoals dat ook in de verschillende Heilige Boeken is terug te vinden - van diverse kanten worden belicht om zo meer inzicht te krijgen in de impact op je levens en wat daarom (on)belangrijker wordt in je leven.


08 september in Utrecht, De Kargadoor, Oudegracht 36
18 september in Amsterdam, De Roos, P.C. Hooftstraat 183
22 september in Rotterdam, World Trade Center, Beursplein 37
30 september in Middelburg, De Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7
12 april in Arnhem, Rozet - Kortestraat 16
17 april in Eindhoven, Centrum Aquamarijn - Stratumsedijk 57
20 april in Leiden, Lorentzkade 15a

Geplaatst door stichtingisis op 29/08/2015 om 05:21 PM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0