home

Reïncarnatie een keuze? (overige steden)

OVERIGE STEDEN
Reïncarnatie een keuze?

Lezingen jan 2014 overige steden - Reïncarnatie een keuze? =

We ervaren dagelijks dat de keuzes die we maken invloed hebben op ons leven. Dat de keuzes die we maken ook invloed hebben na de dood, is voor veel mensen een minder vanzelfsprekende gedachte.

De dood is voor menigeen een mysterie, hoewel elk mens het proces van sterven en de fasen na de dood ontelbare keren heeft doorgemaakt. Echter, over het algemeen nog niet bewust.

De Theosofia biedt kennis van de processen na de dood op basis van bewuste menselijke ervaringen. Kennis die eveneens versluierd in alle grote wereldreligies en filosofieën terug te vinden is. Met deze kennis is het mogelijk een visie op de dood op te bouwen die tevens bepalend is voor onze visie op het leven.

Volgens de Theosofische leringen zijn leven en dood niet los van elkaar te zien. Het zijn twee fasen van bestaan van bewustzijn: actief en passief, zoals slapen en waken. En net als onze handelingen overdag invloed hebben op onze nachtrust en de dagen erna, geldt dit voor onze handelingen tijdens het leven en hun invloed na de dood en in volgende levens.

Inzicht in de samenhang tussen keuzes in het leven en de processen na de dood en in volgende levens is zeer verrijkend. Keuzes die we nu maken, bepalen waar, wanneer, met wie en uiteindelijk zelfs óf we reïncarneren. We kunnen nu de basis leggen voor harmonie in dit en in volgende levens, zowel voor onszelf als voor anderen om ons heen.


08 jan in Middelburg, De Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7
10 jan in Amsterdam, De Roos, P.C. Hooftstraat 183
14 jan in Arnhem, De Coehoorn, Coehoornstraat 17
19 jan in Eindhoven, Centrum Aquamarijn, Stratumsedijk 57
21 jan in Utrecht, De Kargadoor, Oudegracht 36
28 jan in Rotterdam, World Trade Center, Beursplein 37
29 jan in Leiden, Lorentzkade 15a

Geplaatst door stichtingisis op 19/12/2013 om 06:00 AM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0