Meesters van Wijsheid en Mededogen

Theosofische discipline is niet zozeer een door anderen opgelegd stelsel van regels, maar de zelfstandig getrokken conclusies uit enkele filosofische overwegingen. Het leven is grenzenloze verandering, is zo’n overweging. En: de mens is een samengesteld bewustzijn. Door ons te richten op het hogere deel ervan kunnen we het lagere deel beheersen. Dat wil niet zeggen: wegdrukken, maar er meester over zijn. Deze discipline is de mystieke klop op de poort van de Mysteriën van bewustzijn.
Er zijn mensen die al lang geleden door deze poort zijn gegaan: de Meesters van Wijsheid en Mededogen. De tweede lezing gaat over hen en over hun relatie met hun medemensen.

Lezing 2 uit de serie - Meesterschap over leven en dood

De video-opname van deze lezing is niet langer online beschikbaar. U kunt de lezing voor een paar euro bestellen op audio- of videoformaat.

Geplaatst door stichtingisis op 12/12/2012 om 07:00 PM in Lezinggemist