Lucifer nummer 3 van 2017 is uit met de volgende onderwerpen:

Een opvallende oproep tot Vriendschap en Vrede

Prominente geestelijk leiders spraken zich uit voor alle pogingen om op vriendschappelijk niveau tot een beter begrip van elkaars tradities te komen en de onderliggende spanningen weg te nemen en deze te voorkomen. Wordt deze oproep ook door lokale religieuze leiders opgepakt?

Herman C. Vermeulen

Plato: Waarheidszoeker en stichter van een Mysterieschool
Plato en zijn betekenis voor onze tijd

Afgelopen maart sprak Erwin Bomas in een serie Theosophy Talks over Plato en zijn betekenis voor onze tijd. De redactie bewerkte de lezingen voor publicatie. In deze Lucifer het eerste deel, over Plato’s visie op Waarheid en de stichting van zijn Mysterieschool.

Erwin Bomas

Het ontwikkelen van concentratie

Leerlingen hebben geen concentratie meer, klagen leraren vaak. Wat kunnen we doen om ze weer bij de les te krijgen?

Barend Voorham

Wat is falen en hoe ga je ermee om?

Er wordt veel en vaak gesproken over falen en het commentaar dat mensen soms op elkaars gedrag of prestaties geven is niet altijd even mild. Maar wanneer spreken we eigenlijk over falen?

Astrid Kramer en Henk Bezemer

Waarom erfelijkheid zich zo lastig laat voorspellen

“Het zit in mijn genen” is een vaak gehoorde uitspraak. Maar nu ons erfelijk materiaal veel flexibeler en dynamischer blijkt dan aanvankelijk gedacht, is de vraag: wat ligt er precies in vast? In hoeverre kunnen we eigenschappen aan onze genen toekennen?

Bouke van den Noort

Geplaatst door stichtingisis op 07/07/2017 om 04:51 PM in Tijdschrift