Lucifer nummer 2 van 2017 is uit met de volgende onderwerpen:

Hoe meer we weten, hoe beperkter we zijn in onze keuzen

Hoe beter we de consequenties kunnen doorzien van onze handelingen, des te beter zien we welke verantwoordelijkheden deze met zich meebrengen.

Herman C. Vermeulen

De wiskunde van Religie
Cohesie in de samenleving

Kan religie het bindmiddel zijn dat voor cohesie en saamhorigheid zorgt?

Barend Voorham

Waarom Stichting I.S.I.S. genoemd is naar een Egyptische godin

Waarom heet Stichting I.S.I.S. zo? Deze vraag krijgen we vaak. We bespreken dit door in te zoomen op het Isis-symbool en op de
uitgeschreven naam: International Studycentre for Independent Search for truth, oftewel, internationaal studiecentrum voor
onafhankelijk waarheidsonderzoek. Hierover na te denken, doet een beroep op onze edelste aspiraties.

Henk Bezemer

Hoe Oude Wijsheid herleeft in nieuwe organisatievormen

De vraag hoe je samenwerking tussen mensen zo goed mogelijk kunt organiseren, is een uitgebreid onderwerp van studie. Het is interessant om te zien dat in een recente visie op organisatievormen oude ideeën over evolutie en emanatie herleven en dat hun toepassing tot succes leidt.

Erwin Bomas

Geplaatst door stichtingisis op 28/04/2017 om 11:16 AM in Tijdschrift