Lucifer nummer 2 van 2016 is uit met de volgende onderwerpen:

Het doel heiligt de middelen wederom niet

De zich snel opvolgende gebeurtenissen in de wereld roepen talloze vragen op, waaronder veel morele. Wat is de wortel van de huidige problemen?

Herman C. Vermeulen

De Theosophical Society Point Loma: wie zijn we, wat is onze missie en waar staan we nu?

De leider van de Theosophical Society Point Loma gaf deze lezing tijdens de conferentie van International Theosophy Conferences (ITC) in augustus 2015, in Den Haag. Hij sprak openlijk en diepgaand over de doelen van de organisatie.

Herman C. Vermeulen

Euthanasie en de vrije keuze

Een documentaire over de Levenseindekliniek, een instelling waar mensen zich kunnen aanmelden voor euthanasie, deed de gemoederen in Nederland oplaaien. Was er sprake van een vrije keuze bij de patiënten die euthanasie kregen toegediend?

Barend Voorham

Wat zijn de innerlijke oorzaken achter ‘zwaartekracht’?

In ons vorige nummer bespraken we het recente onderzoek naar zwaartekrachtgolven. En zoals toen beloofd, besteden we nu aandacht aan de oorzaken van dit verschijnsel.

Herman C. Vermeulen

Worden mensen ‘in een verkeerd lichaam geboren’?
Over transgenderschap

Als het waar is dat wij mensen in elke incarnatie een lichaam opbouwen dat past bij ons karakter, hoe is het dan mogelijk dat sommige mensen het gevoel hebben in het lichaam van het verkeerde geslacht geboren te zijn?

Henk Bezemer

Geplaatst door stichtingisis op 06/05/2016 om 03:38 PM in Tijdschrift