Lucifer nummer 2 van 2014 is uit met de volgende onderwerpen:

Zijn we bewustzijn of brein

Om een probleem op te lossen moet je breed kijken. En dat geldt zeker voor zo’n wezenlijke vraag als ‘zijn we ons brein of niet?’

Waarom de Theosofie niet de rechtmatige plaats in de wereld heeft

In deze keynote-lezing van de Internationale Theosofische Conferentie in 2013 in New York, wordt de balans opgemaakt: hoe zou de Theosofie haar rechtmatige plaats in de wereld kunnen krijgen?

Stop bitching, start a revolution

De journalist Brandt Corstius is op zoek naar initiatieven en technologieën die Nederlanders welvarender en gelukkiger maken. Een zeer zinvolle actie, waar Stichting I.S.I.S. aan bijdraagt door het opbouwen van een levensvisie gegrond op Eenheid.

Werkelijke duurzaamheid

Werkelijke duurzaamheid is momenteel lastig te herkennen. Een nieuwe praktische toepasbare theosofische definitie kan uitkomst bieden.

Karma, genade en berouw

De onverbrekelijke logica van oorzaak en gevolg is een grootse innerlijke stimulans tot een edel leven.

Golf = deeltje = deel van het geheel

In de natuurkunde is het bekend dat een deeltje zich soms als een golf kan gedragen. En een golf kan zich ook als een deeltje gedragen. Maar hoe is dat begrijpelijk te maken? De Theosofia is bij uitstek in staat tegenstrijdige waarnemingen uit te leggen, door de achterliggende eenheid van alle dingen te laten zien – een gedachte waardoor we onze relatie met de Kosmos heel anders aan gaan begrijpen.

Geplaatst door stichtingisis op 02/05/2014 om 11:17 AM in Tijdschrift