Lucifer nummer 2 van 2013 bevat de volgende artikelen:

Vrijspraak met nasmaak

Er is een wet aangenomen waardoor mensen die zijn vrijgesproken, in de toekomst toch nog kunnen worden vervolgd als er belastend bewijs gevonden wordt. Hier kunnen een aantal zeer belangrijke vragen bij worden gesteld.

Theosofische natuurbescherming

Wat kan de Theosofia toevoegen aan onze huidige inzichten in ecologie en natuurbescherming? Een actueel vraagstuk, omdat de manieren waarop we de natuur trachten te beschermen, voortdurend aan discussie onderhevig zijn.

Hoe blijf je jezelf in de groep?

Samenleven in groepen is natuurlijk en noodzakelijk. Maar wat kun je doen als de gewoonten van de groep tegen de influisteringen van je geweten ingaan? Hoe blijf je dan toch jezelf?

Zonne-invloed en alchemie – Was de hemelse geneeskunst van Paracelcus verder dan de moderne atoomfysica?

Kortgeleden namen onderzoekers waar dat de zon de snelheid van het radioactieve verval van atoomkernen op aarde beïnvloedt. Deze ontdekking roept binnen de atoomfysica veel vraagtekens op. Volgens de Theosofia is dit echter geen nieuwe gedachte. Alchemisten zoals Paracelsus wisten een eeuw geleden al dat je bij het maken van medicijnen rekening moet houden met de zonnecyclus.

Wat is onze innerlijke god?

Een van de meest inspirerende aspecten van alle grote religies en denksystemen, is de grondstelling dat elk wezen in essentie goddelijk van aard is. Het artikel geeft theosofische uitleg in de vorm van vraag en antwoord.

Geplaatst door stichtingisis op 03/05/2013 om 11:36 AM in Tijdschrift