Lucifer nummer 1 van 2014 is uit met de volgende onderwerpen:

Privacy: controle of vertrouwen

Tot de belangrijkste nieuwsfeiten van het afgelopen jaar behoorden de onthullingen van de grootschalige spionage die wereldwijd plaatsvindt.
Hoewel al bekend was dat er door alle landen gespioneerd wordt, hadden weinigen vermoed dat de omvang ervan zo groot is. Honderden miljoenen telefoongesprekken per dag worden gescand en even zovele e-mails gecontroleerd, ook die van vooraanstaande politieke leiders en staatshoofden.
Privacy van de burgers lijkt niet meer te bestaan.
De vraag is hoe erg is dat en wat kunnen we eraan doen?

Spirituele impulsen voor de oprichting van The Theosophical Society in 1875

Er zijn altijd spirituele impulsen geweest. Hoever je ook teruggaat in de tijd er waren pogingen om het geestelijke licht bij mensen te ontsteken. Dit artikel geeft enkele mooie en onverwachte voorbeelden.

Onze polen als organen van onze levende planeet

Recent trok Greenpeace de publieke aandacht voor de risico’s van olieboringen nabij de Noordpool, door middel van enkele opzienbarende acties. De kennis die we uit de Theosofia putten, maakt duidelijk waarom de polen zo bijzonder zijn: zowel de ‘uiterlijke’ als de ‘innerlijke’ polen.

Ook vroeger trok de mens over de hele wereld …

Onderzoek van DNA van primitieve mens laat zien dat er altijd vermengingen van culturen is geweest. Groei van bewustzijn ontstaat door uitwisseling van ideeën …. en DNA.

Ook planten leren … én onthouden

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt de Theosofia: ook planten hebben een geheugen.

Geplaatst door stichtingisis op 08/02/2014 om 02:15 PM in Tijdschrift