home

Lucifer nummer 1 van 2013 bevat de volgende artikelen:

Spirituele of materiële milieubescherming

Een introspectie over de vragen: hoe leven we, ten koste van wat leven we, en hoe spiritueel is onze levenswijze?

Innerlijke stemmen

Op hun website plaatsten Sally en James Colbert het artikel Schizophrenia and the Search for the Soul.(1) Daarin beschreven ze hun persoonlijke ervaringen met hun twee schizofrene dochters, die ze met behulp van de Theosophia zo goed mogelijk hebben geprobeerd te helpen.
Een belangrijk onderdeel van hun artikel werd gewijd aan het horen van stemmen, iets waar psychiatrische patiënten nogal eens last van kunnen hebben.
Dit artikel wil proberen wat meer inzicht te geven in wat die stemmen zijn en waarom mensen ze kunnen horen.

Zwaartekracht – deel 1

De theorieën en formules van de zwaartekracht kunnen de werking van de zwaartekracht redelijk beschrijven, maar het antwoord op het waarom van die zwaartekracht kunnen zij niet geven.
In dit artikel zullen we de theosofische grondprincipes neerleggen die noodzakelijk zijn om enig inzicht rondom het begrip zwaartekracht te verkrijgen. In een volgend artikel zullen een aantal wetenschappelijke theorieën en de Theosofie nader tot elkaar worden gebracht.

Is beter gedrag afdwingbaar?

Ieder weet dat de samenleving niet is zoals die zou moeten zijn. We menen vooral dat de anderen zich verkeerd gedragen. Dat gedrag moet bijgestuurd worden. Lukt dat met straf?

Herstelrecht en veiligheid

Hard straffen leidt niet tot beter gedrag.

Geplaatst door stichtingisis op 15/03/2013 om 02:09 PM in Tijdschrift
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0