home

Lezingen november 2015 - Je eigen verantwoordelijkheid voor leven en dood

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezing november2015 - Je eigen verantwoordelijkheid voor leven en dood

Hoe we leven en hoe we sterven, bepalen we zelf. Deze, wellicht bout lijkende uitspraak, is pas werkelijk goed te begrijpen, als we een helder beeld hebben van de leer over de vrije wil. De vrije wil is dan ook zo belangrijk, dat alleen door enig begrip ervan, je kunt begrijpen hoe het proces van geboren worden en sterven verloopt en waarom de wetmatigheid van karma kan bestaan. De eerste lezing staat in het teken van deze principiële gedachte.

De bekende stervensfasen die Elisabeth Kübler-Ross beschrijft krijgen vanuit het perspectief van de Theosofia een heel andere betekenis, want voor iemand die het proces van reïncarnatie heeft leren kennen, is de dood niets anders dan een natuurlijke overgang van de ene toestand van bewustzijn naar de anderen. In de tweede lezing wordt hier diep op ingegaan.

In de derde lezing worden de niet-natuurlijke sterfgevallen besproken. De heldere theosofische leringen over het sterven en geboren worden geven mensen handvatten – geen geboden of verboden! – hoe hier mee om te gaan.

Een helder begrip van reïncarnatie en karma is het beste medicijn voor een van de grootste ziekten die de mensheid teistert: depressie. Deze hoopgevende en inspirerende gedachte wordt in de vierde lezing uitgewerkt

04 nov Karma, reïncarnatie en vrije wil
11 nov De 5 stervensfasen in het licht van reïncarnatie
18 nov Hoe verloopt niet-natuurlijk sterven Abortus, euthanasie, zelfmoord, dementie, enz.
25 nov Van depressie naar toekomstvisie

Geplaatst door stichtingisis op 30/10/2015 om 04:39 PM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0