home

Lezingen mei 2015 - Oefeningen in de zoektocht naar Waarheid

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezing mei 2015 - Oefeningen in de zoektocht naar Waarheid

Alle grote religies en filosofieën uit de oudheid hadden als centrale gedachte: alle dingen, in hun grenzenloze verscheidenheid, komen voort uit een achterliggende Eenheid. Voortgekomen uit het Grenzenloze, draagt elk wezen dat Grenzenloze in zich, als zijn fundamentele kern. In deze serie van vier lezingen onderzoeken we stapsgewijs alle aanwijzingen die er voor dit uitgangspunt bestaan — hoewel onze zintuigen een heel ander verhaal lijken te vertellen.

Voorts gaan we na, waarom alle Leraren van de mensheid benadrukten dat de enige uitweg uit de vele problemen van de mensheid erin ligt dat we onze houding en visie steeds meer afstemmen op die achterliggende Eenheid. Praktisch betekent dat mededogend leven ten behoeve van al wat is, klein en groot, ver gevorderd of niet.

In de eerste lezing onderzoeken we, aan de hand van de Theosofia, de oorzaken van het lijden in de wereld: met name die problemen ‘die steeds lijken terug te komen’. In de tweede lezing gaan we in op het leven van Prins Siddhârtha, omdat zijn zoektocht naar de Waarheid in feite ook de onze is. In de derde lezing onderzoeken we de latente, sluimerende mogelijkheden in de mens. De serie (en daarmee ons lezingenseizoen) wordt afgesloten door de laatste lezing, waarin we nagaan tot welke praktische hervormingen deze inspirerende gedachten zullen leiden.

29 april De 4 eerste Waarheden op het Pad
06 mei 8 oefeningen van je onderscheidingsvermogen
13 mei 7 groeifasen naar Waarheid
20 mei Waarheid en onwaarheid over mededogen als levenshouding

Geplaatst door stichtingisis op 23/04/2015 om 01:00 PM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0