home

Lezingen mei 2013 - Volg de ziel van je idealen

DEN HAAG
Volg de ziel van je idealen - De mystieke weg van groei

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezing mei 2013 - Volg de ziel van je idealen=

Te vaak wordt het koesteren van idealen als een illusie opgevat. Het lijkt wel een soort jeugdzonde. Dat is echter een jammerlijke misvatting. Werkelijke, bovenpersoonlijke Idealen vormen het Hart van je leven. Ze zijn de kern van je bestaan. Geloven dat ze nooit gerealiseerd worden, is twijfelen aan je zelf, aan je eigen vermogens, aan de duurzame, spirituele Werkelijkheid die achter de dagelijkse realiteit schuilgaat. Het leven van je Ideaal is een mystiek pad van groei en in feite veel praktischer dan het opgeven ervan.

In deze lezingenserie wordt dit pad voor iedereen herkenbaar gemaakt. De uitdagingen en de overwinningen, de moed die nodig is, worden toegelicht met dagelijkse voorbeelden.

Ten slotte wordt ook stilgestaan bij het grootse Ideaal dat de Bodhisattva koestert, die weigert Nirvâna in te gaan, maar op aarde achterblijft om zijn medemensen te kunnen inspireren en helpen. Dit Ideaal lijkt misschien ver weg te liggen, maar wie goed in zichzelf durft te kijken, zal in ieder geval een glimp ervan opvangen.

01 mei Zoekers naar Waarheid
08 mei Idealisten en Helden
15 mei Het Bodhisattva-ideaal

Geplaatst door stichtingisis op 26/04/2013 om 11:56 AM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0