home

Lezingen maart / april 2017 - Evoluerende goden, mensen en dieren

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruijterstraat 74

Lezingen maart 2017 - Plato en zijn betekenis voor onze tijd

Alle levende wezens evolueren. Evolutie wordt hier niet opgevat in de materialistische betekenis, maar in de zin dat de mogelijkheden en eigenschappen die in een wezen zitten, worden ont-wikkeld, naar buiten gebracht.

Evolutie is niet goed te begrijpen als je geen beeld hebt van emanatie. Dit van oorsprong Latijnse woord betekent ‘uitvloeiing’ en het houdt in dat alle wezens voortgevloeid zijn uit een verder ontwikkeld wezen, die ook weer voortgevloeid is uit een nog verder ontwikkeld wezen. Schepping bestaat niet. Alles is er altijd geweest en zal er altijd zijn, maar alles verandert en groeit voortdurend.

Alle levende wezens in onze kosmos komen door het emanatieproces voort uit dezelfde Bron. Daarom kunnen we ook niet zonder elkaar. Er is geen evolutie mogelijk zonder samenwerkingen met anderen. Dit komt vooral in de tweede lezing naar voren, waar het begrip ‘levensgolf’ wordt besproken.

In de derde lezing zoemen we in op de huidige grote evolutiefase, het Kāli-Yuga. Hoewel dit tijdperk vaak gezien wordt als een donkere, zware tijd, is het vooral nu dat we in wijsheid en spiritualiteit kunnen groeien.

De laatste lezing ten slotte gaat in op de drie werelden waarin de mens leeft en waarin hij kan groeien: de fysieke, mentale en spirituele wereld. In al die werelden laten we sporen na. Er zal worden geprobeerd uit te leggen dat naarmate de kwaliteit van je mentale en spirituele ‘footprint’ hoger is, die fysieke footprint kleiner wordt.


MRT 29 Evolutie en emanatie
APR 05 Groeien doen we gezamenlijk
APR 12 Uitdagingen in ons tijdperk, het Kāli-Yuga
APR 19 De fysieke, mentale en spirituele ‘footprint’

Geplaatst door stichtingisis op 28/03/2017 om 06:14 PM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0