home

Lezingen maart 2015 - Onze schakels met de Kosmos

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezing mrt 2015 - Onze schakels met de Kosmos

Een onmisbare leer in de Theosofia is de hiërarchische structuur van de Kosmos. Dat woord ‘hiërarchie’ roept nog wel eens misverstanden op, maar een hiërarchie is in de eerste plaats een eenheid. Die eenheid bestaat door samenwerking. De verder ontwikkelde wezens sluizen het leven door naar de minder ver ontwikkelde wezens. Daarbij functioneren de verder ontwikkelde wezens als richtlijn en voorbeeld voor de minder ver ontwikkelde. De mens heeft goddelijke leermeesters. De eerste lezing van deze serie heeft deze schakel van Leraren als onderwerp.

Elk wezen in de hiërarchie is een reflectie van een verder ontwikkeld wezen. Elk wezen is ook in zichzelf een hiërarchie: hij heeft verschillende aspecten in zijn bewustzijn. Door zich te richten op de meer geestelijke aspecten wordt hij zich bewust van de hogere schakels in de stroom van leven. Hij maakt contact met het goddelijke. Hierover gaat vooral de tweede lezing.

Elke hiërarchie heeft een top: een wezen dat uit mededogen met allen die na hem komen op zijn plaats blijft en wacht …. wacht tot de scharen van wezens op zijn niveau is gekomen. De essentie van het universum is mededogen. De derde lezing gaat over deze Stille Wachter.

Ten slotte zal in de vierde lezing naar voren komen dat iedereen in de hiërarchie een functie te vervullen heeft. Er is voor ieder plaats in de herberg. Het totaal functioneert harmonisch wanneer elk wezen, overeenkomstig zijn ontwikkelingsgraad, zijn taak verricht.

04 maart De keten van spirituele Leraren
11 maart Schakels in het menselijk bewustzijn
18 maart De Stille Wachter van de Aarde
25 maart Ontdek je plaats en taak in het Leven

Geplaatst door stichtingisis op 26/02/2015 om 01:00 PM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0