home

Lezingen maart 2014 - Spirituele evolutie: uitsterven of onbeperkt ontwikkelen?

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezing mrt 2014 - Spirituele evolutie: uitsterven of onbeperkt ontwikkelen?=


Iedereen vraagt zich wel eens af wat de zin van het leven is. Te midden van dat onvoorstelbaar grote heelal met zijn miljarden melkwegstelsels lijkt je korte bestaan hier op aarde niet veel voor te stellen.

Maar we moeten ons niet blindstaren op de uiterlijke kant van het bestaan. Zijn we niet veel meer dan wat je aan de buitenkant kunt zien?

Evolutie is, vanuit theosofisch perspectief gezien, een proces van geestelijke ontplooiing. Een spiritueel proces dus waarbij iets wordt uitgewikkeld. Die prikkelende gedachte geeft je de eerste sleutel voor een zoektocht naar de vraag wie je eigenlijk bent, waar je vandaan komt, waar je naar toegaat en waarom je bestaat. Dat geldt voor iedereen individueel zowel als voor de mensheid.

Een tweede sleutel is de uitspraak: ‘zo boven, zo beneden’, die in de Theosofie wordt gehanteerd en die wil zeggen dat uiterlijke vormen een weerspiegeling zijn van iets hogers.

Met deze sleutels als gereedschap gaan we in deze lezing op zoek naar een antwoord op de vraag of evolutie uiteindelijk leidt tot uitsterven of tot onbeperkt ontwikkelen.


05 maart Geen evolutie zonder involutie
12 maart De mens is zijn eigen geschiedenis
19 maart Uitsterven of onbeperkt ontwikkelen?
26 maart Geleidelijke of versnelde evolutie?

 

Geplaatst door stichtingisis op 27/02/2014 om 10:00 AM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0