home

Lezingen maart 2013 - Zijn we ons brein? - De mysteriën van het Bewustzijn

DEN HAAG
Zijn we ons brein? - De mysteriën van het Bewustzijn

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezing mrt 2013 - Zijn we ons brein? - De mysteriën van het Bewustzijn

Er vindt momenteel een belangrijke discussie plaats in onze samenleving, waarvan de uitkomst bepalend zal zijn voor het toekomstige innerlijke en uiterlijke welzijn van alle groepen in onze maatschappij. Die discussie kunnen we eenvoudig beschrijven als: zijn we ons brein, of hebben we ons brein? Komt ons bewustzijn voort uit onze zenuwcellen, of stuurt ons menselijk bewustzijn die cellen juist aan? Welke van de twee visies stemt overeen met onze eigen ervaringen, met onze inzichten en onze logica?

De Theosofia gaat nadrukkelijk uit van bewustzijn als de achterliggende oorzaak van alle verschijnselen in de kosmos, waaronder de mens. Maar wat is dan dat bewustzijn dat we zijn?

In deze vier lezingen wordt u uitgenodigd tot een groots avontuur: uw bewustzijn te onderzoeken, om zodoende een visie op te bouwen waarin alle aspecten van ons mens-zijn hun juiste plaats hebben. Een visie die bovenal een groots vooruitzicht geeft op onze toekomst als mens, en de spirituele leidraad kan worden voor een ander type maatschappij.


06 maart Hoe ontstaan onze hersenen?
13 maart Diepere visie op geheugen, instinct en geweten
20 maart De strijd om Hoofd en Hart
27 maart Hoe beïnvloedt ons bewustzijn onze hersenen?

Geplaatst door stichtingisis op 02/03/2013 om 05:44 PM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0