home

Lezingen januari 2015 - Râja-Yoga Opvoeding van het reïncarnerende kind

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezing jan 2015 - Râja-Yoga Opvoeding van het reïncarnerende kind =

Pedagogie heeft zich altijd in de belangstelling van denkers mogen verheugen. Iedereen beseft dat opvoeding heel belangrijk is voor de opgroeiende mens, maar ook voor de samenleving. Er zijn dan ook heel veel opvoedmethoden. Daarvan is het vaak niet duidelijk op welke visie ze gebaseerd zijn.

Deze serie lezingen is gebaseerd op een heldere visie. Daardoor komt opvoeding in een ander licht te staan. Het Râja-Yoga-opvoedsysteem gaat namelijk uit van reïncarnatie. En als je hiervan consequent uitgaat, krijg je een heel ander beeld op het kind, én op de opvoeder.

Wat gebeurt er in het leven van het opgroeiende kind? Hoe kan het dat het groeiproces zo snel gaat? Waar komen die vermogens vandaan?

Deze serie lezingen geeft aanwijzingen hoe je zelf, als opvoeder, bepaalde gelaagdheden in jezelf kunt ontdekken, waardoor je ook beter leert in te zien welke wonderbaarlijke processen zich afspelen in het kind.

Een kind is een mens dat bezig is zijn oude talenten en eigenschappen, ontwikkeld in vorige levens, te verzamelen. Het is een oud-collega van de opvoeder. Die opvoeder moeten daarom niet alleen naar het uiterlijke kind kijken, maar vooral ook naar wat ‘erachter’ gebeurt: in het bewustzijn van het kind.

Wie deze lezingen volgt en de aanwijzingen toepast, zal op heel andere wijze naar zichzelf en het kind kijken.

07 januari Een andere kijk op het reïncarnerende kind
14 januari Ontdek de geschiedenis van je reïncarnerende kind
21 januari Ontdek je talenten als Râja-Yoga opvoeder
28 januari Râja-Yoga Opvoeding praktisch toegepast

Geplaatst door stichtingisis op 19/12/2014 om 10:00 AM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0