home

Lezingen januari 2013 - Reïncarnatie en de menselijke beperkingen (overige steden)

OVERIGE STEDEN
Reïncarnatie en de menselijke beperkingen

Lezingen jan 2013 overige steden - Reïncarnatie en de menselijke beperkingen

Iedereen is beperkt. Niemand is immers volmaakt. Er zijn dan ook niet alleen maar lichamelijke handicaps. Er zijn eveneens psychische, mentale en spirituele beperkingen. Ieder mens worstelt met beperkingen. Niet alleen zijn eigen beperkingen maar ook die van zijn medemensen, met wie hij nauw samenleeft en samenwerkt. Hoe moeten wij de menselijke beperkingen zien? Moeten we ons erbij neerleggen, ertegen vechten, of is er nog andere route, die op den duur tot werkelijke harmonie leidt?

De mens is een ingewikkeld, samengesteld wezen, met spirituele, mentale, psychische en lichamelijke capaciteiten. Hierover geeft de Theosofia zeer verhelderende uitleg. Door ons een beeld te vormen van ons totale mens-zijn, kunnen we inzien wat er aan de hand is als er ergens in onze samengesteldheid een knelpunt of disharmonie ontstaat. En hoe we een dergelijk knelpunt zouden kunnen oplossen, of helpen voorkómen. Daarbij kun je onder andere denken aan medicijngebruik en allerlei soorten trainingen.

In het licht van reïncarnatie, komen we tot een heel andere visie op menselijke beperkingen dan wat momenteel gebruikelijk is in onze samenleving. Theosofisch gezien is de Innerlijke, Reïncarnerende Mens nooit gehandicapt; maar onze vermogens om die kern naar buiten toe uit te drukken, kunnen zeer verschillen. Iedereen kent wel mensen die hebben moet leren leven met een bepaalde beperking of handicap, en toch niet tegengehouden worden om een menslievend, waardig leven te leiden. De ware mens straalt als het ware door de beperkingen heen.


06 jan in Eindhoven, Centrum Aquamarijn, Stratumsedijk 57
09 jan in Middelburg, De Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7
15 jan in Arnhem, De Coehoorn, Coehoornstraat 17
18 jan in Amsterdam, De Roos, P.C. Hooftstraat 183
22 jan in Utrecht, De Kargadoor, Oudegracht 36
29 jan in Rotterdam, World Trade Center, Beursplein 37
30 jan in Leiden, Lorentzkade 15a

Geplaatst door stichtingisis op 21/12/2012 om 02:54 PM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0