home

Lezingen NOV - DEC 2017 - Een kosmische kijk op het leven

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruijterstraat 74

Lezingen december 2017 - Een kosmische kijk op het leven

Kosmos, letterlijk ‘ordening’, is de benaming die de oude Grieken gaven voor het universum, waarin een bepaalde harmonie en orde heerst. 
Als mens ben je een wandelend symbool van de kosmos. We bieden plaats aan talloze met elkaar samenwerkende - levende – bouwstenen: cellen, bacteriën, moleculen, atomen. Met ons denkbewustzijn oefenen we – bewust en onbewust - continu invloed uit op deze microkosmos. Kijken we naar de macrokosmos dan zijn we ons niet altijd bewust van de wederzijdse invloed die tussen al het leven daarin bestaat. Staan we open voor een universele, kosmische kijk op het leven vanuit de wijsheidstraditie of Theosofia, dan kunnen we die wederzijdse invloed steeds meer herkennen. Volgens de Theosofia stroomt hetzelfde kosmische leven door alles in de kosmos. Het is een organisch geheel, waarin al het leven op weg is om steeds bewuster de eenheid van de kosmos gewaar te worden. Mededogen is de wet die de kosmos regeert.Geen alledaagse gedachten, maar in deze serie zullen we laten zien dat het kerngedachten zijn die je in alle grote religies kunt terugvinden en dat wetenschappelijk onderzoek steeds meer de oude wijsheid of Theosofia bevestigt.

In de eerste lezing zullen we de kosmische kijk op het leven vanuit de Theosofia introduceren. 
In de tweede lezing laten we zien hoe al het leven via mededogen verbonden is. 
In de derde lezing gaan we verder in op de verantwoordelijkheid die wij als mens hebben binnen het kosmische levensweb.
Tot slot gaan we in de laatste lezing in op de geboorte van kosmisch bewustzijn. En dat is niet iets buiten ons, maar iets dat we zelf steeds meer kunnen ontwikkelen. 


NOV 29 Een kosmische kijk op het leven
DEC 06 Het levensweb van mededogen
DEC 13 Leven binnen leven en verantwoordelijkheid
DEC 20 De geboorte van kosmisch bewustzijn

Geplaatst door stichtingisis op 22/11/2017 om 06:47 PM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0