home

Lezingen december 2012 - Theosofia: kloppend hart van de wereld-spiritualiteit (overige steden)

OVERIGE STEDEN
Theosofia: kloppend hart van de wereld-spiritualiteit

Lezingen sep 2012 overige steden - Wat kunnen Reincarnatie en Karma je leren?

Er is een snelgroeiende interesse in het vinden van een spirituelere visie op het leven als antwoord op alle uitdagingen in het moderne leven. Wie nagaat wat er momenteel allemaal onder de vlag van ‘spiritualiteit’ wordt gepresenteerd en geadverteerd, ontdekt al snel hoe weinig begrip en overeenstemming er is. Toch moet er ergens een antwoord zijn, dat elke zoeker naar waarheid een werkelijke basis geeft voor zijn denken en voor de toepassing ervan in de praktijk.

Volgens de Theosofia is er één universele wijsheid die de grondslag of oorsprong is van alle grote religies en spirituele hervormingsbewegingen. Deze universele wijsheid is terug te vinden in de bekende heilige boeken zoals de Bijbel, de Wetten van Manu, de Koran, als we in staat zijn de symbolentaal van dergelijke teksten te ontraadselen. Maar ze zijn veel directer en veel inspirerender uitgelegd in de oorspronkelijke mystieke geschriften van alle religies: daarin vinden we de sleutels tot het Hart van de wereld-spiritualiteit. Daarin kunnen we de toetssteen vinden, wat spiritualiteit is en wat niet.

In deze lezing worden vier mystieke teksten besproken die in feite de inspirerende kern zijn van het Buddhisme, het Hinduïsme, het Taoïsme en het Christendom. Duidelijk zal zijn dat onze studie ervan nooit beperkt kan zijn tot een intellectuele studie, tot puzzelen en feiten verzamelen: de lezing doet een beroep op onze hoogste principes en idealen, op wat we in onze diepste kern zijn. En juist daarom zijn ze zo praktisch …

30 nov in Amsterdam, De Roos, P.C. Hooftstraat 183
04 dec in Arnhem, De Coehoorn, Coehoornstraat 17
09 dec in Eindhoven, Centrum Aquamarijn, Stratumsedijk 57
11 dec in Utrecht, De Kargadoor, Oudegracht 36
12 dec in Middelburg, De Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7
18 dec in Rotterdam, World Trade Center, Beursplein 37
19 dec in Leiden, Lorentzkade 15a

Geplaatst door stichtingisis op 23/11/2012 om 02:05 PM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0