home

Lezingen september 2016 - Het mysterie van bewustzijn: hart en denken

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezingen september 2016 - Het mysterie van bewustzijn: hart en denken

De mens is een mysterie. Maar als je nadenkt en goed naar jezelf durft te kijken, kan het mysterie opgelost worden. Dat wil zeggen: als je een grondige studie maakt van je eigen bewustzijn, ga je begrijpen dat de antwoorden van alle levensvragen in je zelf liggen.

De Theosofia beweert met kracht van argumenten dat alles bewustzijn is. Er werkt een bewuste kracht achter alle verschijnselen. Maar niet alles is zelfbewustzijn. De mens beschikt wel over denkbewustzijn, omdat hij kan denken.

In de eerste lezing wordt diep ingegaan op de samengesteldheid van het denken. Het denken bestaat namelijk uit verschillende aspecten. De meer edele aspecten zijn nog goeddeels onontgonnen. We hebben ze wel, maar we hebben ze nog niet of nog maar voor een heel klein deel, ontwikkeld.
In de tweede lezing wordt een praktische methode aangereikt hoe je die hogere denkaspecten moet ontwikkelen; hoe je de krachten uit je hart kunt wekken. Daarmee krijgt niet alleen je eigen leven veel meer betekenis, maar word je ook een positieve kracht in onze chaotische wereld.

In deze lezingen wordt ook langdurig stilgestaan bij de cursus Anders Denken, die dit najaar weer in verschillende plaatsen begint.


SEP 21 Bewustzijn: Hart en Denken
SEP 28 Esoterische karakterhervorming

Geplaatst door stichtingisis op 10/09/2016 om 02:55 PM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0