home

Lezingen april / mei 2017 - Waarom ben ik wie ik ben?

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruijterstraat 74

Lezingen april - mei 2017 - Waarom ben ik wie ik ben?

Wie ben ik?

In deze lezingenserie word je inzicht gegeven hoe je de meest wezenlijke vraag kunt beantwoorden. Niemand anders dan jezelf kan die vraag beantwoorden. Maar er kunnen wel aanwijzingen gegeven worden hoe die vraag te beantwoorden.

Als je op zoek gaan naar je ‘ik’, dan kom je er al snel achter dat er feitelijk verschillende ‘ikken’ zijn. De ‘ik’ die je meestal bent, heb je niet gekregen van je ouders. Je bent niet wie je bent dankzij je DNA. Die ‘ik’ heb je zelf gedurende vele levens gevormd. De mens is geen onbeschreven blad, zoals iedereen die opgroeiende kinderen goed heeft geobserveerd, weet.

Toch is die ‘ik’ niet het ware Zelf. Soms kunnen we flitsen van dat diepste Zelf herkennen. Maar we hoeven niet op die flitsen te wachten. We kunnen ook actief erop naar zoek gaan en vanuit ons ware Zelf leven. Als ons dat lukt, begrijpen we pas echt onszelf, onze medemensen en onze verwantschap met al wat leeft. Bovendien ervaren we dan ook wat de zin van het leven is.APR 26 De mens erft zichzelf
MEI 03 Leer je diepste Zelf kennen, worden en zijn
MEI 10 De zin van het leven

Geplaatst door stichtingisis op 21/04/2017 om 11:21 AM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0