home

Krishna en de Bhagavad Gītā

Lezingen februari: Eindhoven en Middelburg

Lezingen - Krishna en de Bhagavad Gītā=

Als er één gebied van het menselijk denken is dat de Theosofia nodig heeft, dan is het wel het gebied van de religie. Hoewel in de oorspronkelijke betekenis religie mensen moet verbinden met de kern van hun wezen en daardoor ook met elkaar, is ze in veel gevallen verworden tot een geloof dat eerder mensen van elkaar scheidt dan ze verbindt.

Dat komt omdat de oorspronkelijke beelden van eenheid en verbondenheid persoonlijk werden geïnterpreteerd, waardoor een degeneratieproces ontstaat, dat er veelal toe geleid heeft dat het geloof precies het tegenovergestelde beweert dan wat de oorspronkelijke religieuze idee was.

Alle godsdiensten zijn dan ook in hun kern identiek. Alleen de manier waarop ze de religieuze ideeën verwoorden – dus de taal en de beeldspraak – verschilt. Maar de werkelijke ethiek waartoe ze oproepen, de discipline waartoe ze mensen proberen te inspireren, verschilt niet.

Deze lezing gaat over hét heilige boek van een van die religies: de Bhagavad-Gītā van de Hindu’s.

Krishna (het Hoger Zelf) geeft Arjuna (de mens) praktisch aanwijzingen om zich van de eenheid van het leven bewust te worden.

Toegang vrij, aanmelden niet verplicht.

04 feb in Eindhoven
07 feb in Middelburg

Geplaatst door stichtingisis op 01/02/2018 om 10:54 AM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0