home

Karma: van oorzaak naar oplossing

OVERIGE STEDEN
Karma: van oorzaak naar oplossing

Lezingen sep 2014 overige steden - Karma: van oorzaak naar oplossing  =

Hoe kom ik aan mijn karakter, hoe kom ik er vanaf?
Het Sanskrit-woord karma is al jarenlang opgenomen in de Nederlandse woordenboeken. Vrijwel iedereen kent het en weet ongeveer wat ermee bedoeld wordt.

Toch zijn er maar weinig mensen die in hun doen en laten consequent uitgaan van karma. Dat is jammer, want als dat meer zou gebeuren, verdween een groot aantal problemen waar de mensheid nu zo mee kampt.

In de lezing komt duidelijk naar voren dat karma niet buiten de mens staat. Ieder is zijn karma. Ieder mens, ja, ieder wezen, heeft zelf de oorzaken geschapen die hij in dit leven als gevolgen oogst. Maar we zijn ook voortdurend bezig met nieuwe oorzaken te scheppen.

Dit laatste betekent dat we de oplossing in huis hebben voor alle grote wereldproblemen, zowel als onze eigen individuele problemen.

In feite is alle ellende in de wereld toe te schrijven aan het karakter van de mens, precies zoals de harmonie in de wereld voortkomt uit het menselijke karakter. Omdat de mens nu nog vaak zichzelf als middelpunt neemt, zelfzuchtig in het leven staat, is hij veelal een deel van het probleem in plaats van een deel van de oplossing. Hij heeft zichzelf zo gemaakt. Maar hij kan zichzelf veranderen.

De leer van karma leert precies hoe het karakter is opgebouwd en hoe we kunnen werken aan een nieuw, edeler karakter. Dit is geen dogma, want zoals uit de lezing blijkt, kan ieder voor zichzelf nagaan en zichzelf overtuigen dat de mens de schepper van zijn eigen karakter is.


03 september in Middelburg, De Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7
05 september in Amsterdam, De Roos, P.C. Hooftstraat 183
09 september in Arnhem, De Coehoorn, Coehoornstraat 17
14 september in Eindhoven, Centrum Aquamarijn, Stratumsedijk 57
16 september in Utrecht, De Kargadoor, Oudegracht 36
23 september in Rotterdam, World Trade Center, Beursplein 37
24 september in Leiden, Lorentzkade 15a

Geplaatst door stichtingisis op 10/09/2014 om 09:39 PM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0