home

H.P. Blavatsky en De Geheime Leer

Lezing Leiden 12 maart

Lezingen - H.P. Blavatsky en De Geheime Leer=

Als er één gebied van het menselijk denken is dat de Theosofia nodig heeft, dan is het wel het gebied van de religie. Hoewel in de oorspronkelijke betekenis religie mensen moet verbinden met de kern van hun wezen en daardoor ook met elkaar, is ze in veel gevallen verworden tot een geloof dat eerder mensen van elkaar scheidt dan ze verbindt.

Dat komt omdat de oorspronkelijke beelden van eenheid en verbondenheid persoonlijk werden geïnterpreteerd, waardoor een degeneratieproces ontstaat, dat er veelal toe geleid heeft dat het geloof precies het tegenovergestelde beweert dan wat de oorspronkelijke religieuze idee was.

Alle godsdiensten zijn dan ook in hun kern identiek. Alleen de manier waarop ze de religieuze ideeën verwoorden – dus de taal en de beeldspraak – verschilt. Maar de werkelijke ethiek waartoe ze oproepen, de discipline waartoe ze mensen proberen te inspireren, verschilt niet.

In deze lezing staan we stil bij de meest principiële grondslagen van Religie, aan de hand van het meesterwerk van H.P. Blavatsky, De Geheime Leer.

Toegang vrij, aanmelden niet verplicht.

12 mrt in Leiden

Geplaatst door stichtingisis op 01/02/2018 om 10:10 AM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0