home

Evoluerende goden, mensen en dieren

OVERIGE STEDEN FEBRUARI & MAART 2017

Lezingen februari - Evoluerende goden, mensen en dieren=

Wij mensen leren, groeien door studie, nadenken en ervaringen. Groei betekent dat de krachten en potenties die in ons bewustzijn aanwezig zijn, naar buiten worden gebracht. Een ander woord hiervoor is evolutie.

Is het zo dat alle wezens evolueren? Dat hoger ontwikkelde dieren zoals zoogdieren en vogels leren, kunnen we eenvoudig vaststellen omdat hun bewustzijn op de onze lijkt. Maar doen lagere dieren, planten en eencelligen dat ook? En de minerale en atomaire wezens? Zo ja, waartoe leidt dan hun evolutie? En houdt deze groei op bij het mensenrijk?

Nee, er zijn grenzenloze mogelijkheden. Er zijn ook wezens die net zoveel verder ontwikkeld zijn ten opzichte van mensen, als wij verder ontwikkeld zijn vergeleken bij dieren. Die wezens kunnen we goden noemen. Evolueren zij ook?
Is er een relatie tussen de evolutie van dieren, mensen en goden? Evolueren ze allen los van elkaar?

Nee, de alom aanwezige uniformiteit in de kosmos heeft als oorzaak dat alle wezens, ver of minder ver ontwikkeld, voortkomen uit dezelfde Bron. Eenheid is daarom de grondslag van alle evoluerende goden, mensen en dieren.
Deze gedachte zullen we in deze lezing uitwerken. Welke relaties hebben wij mensen met de lagere wezens, en met de goden? Meer begrip hiervan, doet ons heel anders met onze medewezens omgaan.


05 februari in Eindhoven
08 februari in Middelburg
14 februari in Utrecht
21 februari in Rotterdam
03 maart in Amsterdam
07 maart in Arnhem
15 maart in Leiden

Geplaatst door stichtingisis op 27/01/2017 om 11:47 AM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0