home

De terreur van angst

Veel meer nog dan na de aanslagen op Charlie Hebdo in het begin van dit jaar heerst er na de verschrikkelijke terreurdaden van 13 november in vele Europese landen angst. We zijn bang voor meer aanslagen. Zelfs mensen die vrij zelfverzekerd, ja soms wel stoer in het leven staan, zijn bang.
Dit is precies wat de terroristen beoogden: angst zaaien. Door angst ontstaat verdeeldheid, worden mensen tegen elkaar opgezet en ontstaat een voedingsbodem voor nog meer angst en terreur.
We zijn daarom blij dat de initiatiefnemers van de facebookpagina niet-mijn-Islam het initiatief hebben genomen voor een actie FIGHT THE FEAR!  We citeren uit een statement dat niet-mijn-islam daags na de terreurdaden in Parijs heeft afgegeven.

(……) het is niet het geweld, de gewonden en de doden waar de terroristen op uit zijn. Nee, het is angst. Angst zaaien is waarom ze dit doen. Angst om ons uit elkaar te drijven. Angst om ons tegen elkaar op te zetten. Angst om onszelf te vergeten en een pad op te gaan waar de terroristen ons op willen.
Laten we dus met zijn allen het tegenovergestelde doen. Laten we elkaar vasthouden. Laten we elkaar beloven dat wat er ook gebeurt, we laten elkaar niet los. Wat er ook gebeurt, we zijn er voor elkaar. Wat er ook gebeurt, we laten angst niet een splijtzwam worden.
Want als we dat voor mekaar krijgen, dan weten we dat hoe pijnlijk dit ook is, we zullen het overleven en overwinnen. Samen kunnen we de angst overwinnen.

FIGHT THE FEAR!

(……) Het bericht waarin wij de hashtag #fightthefear hebben geïntroduceerd is ruim 930.000 keer bekeken en meer dan 8.230 keer gedeeld. Dit geeft hoop. Maar wij willen meer. Wij willen samen met iedereen die de terroristen niet wil laten winnen, strijden tegen die angst. Samen omdat dit ons allen treft. Samen omdat we samen sterk zijn.

Vanuit de Theosofia ondersteunen wij van harte dit initiatief, want ook wij zijn ervan overtuigd dat angst nooit tot duurzame oplossingen voor geweld en terreur kan leiden. Daarom plaatsen we hier het artikel ‘De terreur van angst’, dat vlak na de aanslagen 11 september in New York in Lucifer verscheen. Het heeft aan actualiteit niets ingeboet.

Geplaatst door stichtingisis op 20/11/2015 om 02:45 PM in
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0