De spirituele functie van kunst en design

OVERIGE STEDEN NOV & DEC 2017

Lezingen - De spirituele functie van kunst en design=

Waarom voelt u zich prettig, misschien zelfs geïnspireerd, als u zich in een gebouw bevindt met bepaalde verhoudingen, met een bepaalde functionaliteit in de vormgeving? Waarom werken sommige computerprogramma’s op een overzichtelijke, moeiteloze en stimulerende manier, terwijl we bij andere programma’s steeds zoeken en worstelen? Oftewel, design doet echt iets met ons.

Een aantal kunst- en design-stromingen zochten naar de diepere essentie van de dingen, zoals ‘De Stijl’ en ‘Bauhaus’. Tot ‘De Stijl’ behoorden Theo van Doesburg, Piet Mondriaan en Bart van der Leck, architect J.J.P. Oud en meubelmaker Gerrit Rietveld. Het is heel interessant om hun ideeën te onderzoeken vanuit de theosofische levensfilosofie. Hetzelfde geldt voor de inspirerende kunst en design uit andere culturen, van heden en verleden. Ook die komen in deze lezing aan bod.

Wij zullen dit onderwerp zo presenteren, dat we u de stimulans willen geven dat u zelf, in uw leven, ook aan de slag gaat met kunst en design.

05 NOV in Eindhoven
15 NOV in Middelburg