home

De kracht van mededogen in je leven

OVERIGE STEDEN JAN & FEB

Lezingen - De kracht van mededogen in je leven=

Als je naar de disharmonie in de wereld kijkt, naar het onbegrip en de onvrede van zoveel mensen, dan weet je dat de wereld een medicijn nodig heeft. Dat medicijn is mededogen.

Mededogen betekent dat je beseft dat jij en de ander niet twee aparte wezens zijn, maar dat we allen bij elkaar horen, ja, in essentie één zijn. Mededogen leidt tot werkelijke onzelfzuchtigheid en samenwerking.

Veel mensen geloven echter niet dat we ooit mededogend zullen worden. Ze vergissen zich, want, zoals in deze lezing zal worden aangetoond, kun je je oefenen in mededogen. Je kunt het ontwikkelen. Je kunt zelfbewust, stap voor stap, leren steeds meer uiting te geven aan die kracht, die feitelijk het meest natuurlijk in de kosmos is: mededogen.

Mededogen wordt niet slechts door verheven wezens als Buddha’s beoefend, iedereen kan nu al een poging wagen het in zijn eigen leven tot uitdrukking te brengen. Natuurlijk zal dat niet in één keer gaan en natuurlijk komen daar soms ook wel beproevingen bij, maar wie doorzet zal merken dat het lukt. Je zult dan merken dat niet alleen je eigen leven veel waardevoller wordt, maar bovendien dat je een weldadige invloed op je medemensen en de samenleving uitoefent. Je wordt de genezende kracht in onze zieke wereld.


07 jan in Eindhoven
10 jan in Middelburg
16 jan in Utrecht
23 jan in Rotterdam
02 feb in Amsterdam
06 feb in Arnhem
12 feb in Leiden

Geplaatst door stichtingisis op 21/12/2017 om 08:44 PM in Lezingen
Commenting is not available in this channel entry.

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0