Blavatskyhuis opnieuw halteplaats Wereldreis 2012

Op zondagmiddag 18 maart vond de twintigste editie plaats van de Wereldreis door eigen stad. Verschillende Haagse culturele en religieuze organisaties gaven deze dag uitleg over hun cultuur of religie.

Twintig jaar geleden vond voor het eerst een Wereldreis plaats naar aanleiding van 21 maart,  de door de Verenigde Naties uitgeroepen Dag tegen de Rassendiscriminatie. Sindsdien is dit evenement uitgegroeid tot een dag waarop vele duizenden Hagenaars per speciale bus, te voet of per fiets op bezoek gaan bij een moslimgemeente, een klooster, Soefitempel, een Chinees cultureel centrum en vele andere culturele en spirituele centra. En sinds vorig jaar is ook het Blavatskyhuis opgenomen in de route.

Wegens het grote succes van vorig jaar heeft Stichting I.S.I.S. zich dit jaar opnieuw aangemeld als halteplaats tijdens de Wereldreis.

Deelnemers aan de Wereldreis konden tussen 12.00 en 17.00 uur in het Blavatskyhuis een tentoonstelling bezoeken over de geschiedenis van de Theosophia, The Theosophical Society en het Blavatskyhuis als bron van universele inspiratie voor Den Haag en de wereld. Verder werden bezoekers uitgenodigd mee te denken bij het opbouwen van een toekomstvisie over Den Haag als stad waar mensen werkelijk belangstelling hebben voor elkaars cultuur en religie en daardoor samen een sterke samenleving opbouwen. Wat is daarvoor nodig en wat kan ieder er aan bijdragen?

Hieronder kunt u het impressiefilmpje van deze geslaagde dag bekijken, gevolgd door de volledige presentatie van deze editie.

De presentatie start door op de pijl hieronder te klikken. Bedien de presentatie verder met de pijltjesknoppen of de pijltjestoetsen op uw toetsenbord.

Geplaatst door stichtingisis op 19/03/2012 om 11:03 AM in