home

Nieuws

Bezoek het Blavatskyhuis op Wereldreis door eigen stad in Den Haag

Op zondag 24 maart staan de deuren van het Blavatskyhuis in Den Haag open voor de deelnemers aan de Wereldreis door eigen stad. Dit evenement wordt elk jaar georganiseerd in het kader van 21 maart, de door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationale Dag tegen Rassendiscriminatie.

Lees meer...

Geplaatst door stichtingisis op 10/02/13 om 11:09 AM in Permalink

Lezing over het Mahâyâna Buddhisme tijdens boeddhistische week in Aquamarijn, Eindhoven

Van vrijdag 22 februari tot woensdag 27 februari organiseert centrum Aquamarijn in Eindhoven een boeddhistische week. Er wordt een uitgebreid programma van onder andere lezingen, workshops, films en muziekuitvoeringen aangeboden. Herman C. Vermeulen zal namens Het Theosofisch Genootschap Blavatskyhuis een lezing over het Mahâyâna Buddhisme verzorgen. Deze lezing vindt plaats op zondag 24 februari om 14.00 uur.

Lees meer...

Geplaatst door stichtingisis op 10/02/13 om 11:00 AM in LezingenPermalink

De oorsprong van onze vermogens

Iedereen is beperkt. Niemand is immers volmaakt. Er zijn dan ook niet alleen maar lichamelijke handicaps. Er zijn eveneens psychische, mentale en spirituele beperkingen. Ieder mens worstelt met beperkingen. Niet alleen zijn eigen beperkingen maar ook die van zijn medemensen, met wie hij nauw samenleeft en samenwerkt. Hoe moeten wij de menselijke beperkingen zien?

Lees meer...

Geplaatst door stichtingisis op 09/02/13 om 11:22 AM in LezinggemistPermalink

De Bergrede uit de Bijbel

Veel mensen zoeken naar een spirituelere visie op de grote uitdagingen van het moderne leven. Onder de vlag van ‘spiritualiteit’ wordt heel veel gepresenteerd. Vaak spreken de gedachten van deze zogenaamde spirituele bewegingen elkaar tegen. Toch moet er ergens een antwoord zijn, dat aan iedereen bevrediging schenkt. En dat toepasbaar is.

Lees meer...

Geplaatst door stichtingisis op 01/02/13 om 05:19 PM in LezinggemistPermalink
Pagina 116 van 132 pagina's ‹ First  < 114 115 116 117 118 >  Last ›

Categorieën

Archief

RSS Nieuws

RSS Podcast Feed RSS 2.0