home

Lezingen actueel

Toegang vrij

Lezingen maart 2016 - Wie ben ik? De verschillende ikken in de mens

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezingen maart2016 - Wie ben ik? De verschillende ikken in de mens

Wie ben ik? Wie heeft zichzelf deze vraag nog nooit gesteld? Maar wie kan zeggen dat hij daar een volledig en sluitend antwoord op gevonden heeft? Bestaat er zoiets als een vastomlijnd zelf, een zelf dat binnen bepaalde begrenzingen past? Of zijn we het zelf die deze grenzen bepalen? Staat onze identiteit vast of kunnen we ons op elk moment weer met een ander deel van onszelf identificeren? Waar komt ons zelf vandaan? Wat vormt ons zelf? Zijn we altijd ons zelf? Zijn er verschillende zelven waar we ik tegen kunnen zeggen? En zijn we wel waar we ik tegen zeggen? Waar komt überhaupt ons zelfbewustzijn vandaan? Is het dat wat mensen onderscheidt van het dierenrijk? Is dit iets wat we kunnen ontwikkelen en zo ja, hoe?

Is ons zelf anders dan dat van anderen en in welk opzicht? Kunnen we onszelf in anderen herkennen? Is er een einde aan ons zelf? Waarom wordt er in de grote religieuze tradities over meerdere zelven gesproken? Wat wordt daarin bedoeld met een zelf met hoofdletters? En met de spreuk: ‘Mens, ken U Zelf’?

De Wijsheid der Goden of Theosofia die de kern vormt van de grote religieuze tradities biedt ons aanknopingspunten om vragen als deze te beantwoorden. Antwoorden die u uiteindelijk alleen voor uzelf kunt vinden. Maar daarin staat u niet alleen. In deze lezing verkennen we gezamenlijk de aanwijzingen die de grote wereldleraren ons gegeven hebben in hun zoektocht naar kennis van het Zelf. We hopen u daarmee een rijker beeld te geven van uw zelf en Zelf, wat daarin besloten ligt en wat u met deze kennis kunt betekenen voor anderen.


02 maart Ken je je Zelf?
09 maart Karaktervorming en erfelijkheid
16 maart Kun je je zelf veranderen?
23 maart Jezelf vergeten, je Zelf zijn

Geplaatst door stichtingisis op 26/02/16 om 04:10 PM in LezingenPermalink

De Meesters van Wijsheid en Mededogen

OVERIGE STEDEN

Lezingen maart - april  De Meesters van Wijsheid en Mededogen=

Bestaan er menselijke wezens die veel wijzer zijn en veel meer vermogens hebben dan de gemiddelde mens? Als we de tradities van bijna alle beschavingen en volkeren mogen geloven, bestaan dergelijke Meesters inderdaad. Maar als dat zo is, waar zijn ze dan en hoe kunnen we in contact met hen treden?

In deze lezing wordt op deze vragen ingegaan. En hoewel dit onderwerp het gevaar in zich draagt dat het nogal zweverig wordt, blijven we nu met beide benen op de grond. Dat komt mede door de Brieven van twee van de Meesters die aan het eind van de 19e eeuw geschreven zijn en die van diepe wijsheid en mededogen getuigen, maar ook een nuchtere kijk op de wereld tonen.

Dus ook tijdens de lezing hoeft u niets te geloven. U kunt namelijk de Meester in uzelf ontdekken, en daardoor aansluiting vinden bij de grootse Loge van Meesters van Wijsheid en Mededogen.


06 maart in Eindhoven
15 maart in Arnhem
23 maart in Leiden
30 maart  in Middelburg
05 april  in Utrecht
15 april in Amsterdam
19 april in Rotterdam

Geplaatst door stichtingisis op 26/02/16 om 01:28 PM in LezingenPermalink

Hoe bewijs je Theosofia?

OVERIGE STEDEN

Lezingen februari - maart  Hoe bewijs je Theosofia?=

Theosofia is geen geloof. Niemand moet op gezag van anderen de theosofische waarheden aannemen. Maar hoe weten we dan of Theosofia waar is. Er zijn zoveel andere filosofieën en wetenschappen en godsdiensten. Is de Theosofia te bewijzen?

Ja, dat is ze. Maar dat is geen eenvoudige opgave. Dat gaat niet vanzelf. Net als in de wetenschap moet je de Theosofia als een hypothese hanteren en vervolgens de gedachten toetsen. Dat vereist een kritische en actieve houding.

In deze lezing wordt de methode aangereikt hoe je dit kunt doen


07 februari in Eindhoven
16 februari in Arnhem
24 februari in Leiden
02 maart in Middelburg
08 maart in Utrecht
18 maart in Amsterdam
22 maart in Rotterdam

Geplaatst door stichtingisis op 30/01/16 om 01:22 PM in LezingenPermalink

Lezingen februari 2016 - De esoterische kant van geboorte

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezingen februari 2016 - De esoterische kant van geboorte

Wat wij waarnemen van de geboorte van een reïncarnerende ego, is slechts de meest uiterlijke kant: de ontwikkeling van een embryo vanuit een bevruchte eicel, de geboorte, en vervolgens de groei tot volwassenheid. Maar welk beeld krijgen we als we de geboorte van binnenuit bekijken: vanuit de kracht erachter, het achterliggende bewustzijn — dat wij mensen ZIJN?

De Theosofia schetst ons een beeld, dat tot een diep begrip kan voeren. Hierdoor ook zullen we kunnen onderzoeken, wat de uiterlijke én innerlijke gevolgen zijn van allerlei ingrepen in het geboorteproces. Bijvoorbeeld om ouders die geen kinderen kunnen krijgen, toch die gelegenheid te geven. Heel actueel zijn ook het klonen, en alle pogingen om het DNA van een eicel of embryo te veranderen.

We eindigen met een beeld van onszelf als de Bron van vele andere wezens, die in ons geboren worden: onze eigen gedachten. Daarin vinden we de sleutels tot een meer harmonisch leven, en bovenal: tot een meer harmonische wereld.


03 februari De geboorte van de planeet Aarde
10 februari De geschiedenis van de mensheid
17 februari De geboorte en ontwikkelingsfasen van het kind
24 februari De geboorte en groei van een idee

Geplaatst door stichtingisis op 29/01/16 om 04:41 PM in LezingenPermalink
Pagina 9 van 35 pagina's ‹ First  < 7 8 9 10 11 >  Last ›

folderlezing

Algemene informatie

Stichting I.S.I.S. organiseert lezingen wekelijks in Den Haag en maandelijks in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Leiden, Middelburg, Rotterdam en Utrecht. De toegang is altijd vrij.

Meer informatie, locaties, aanvangstijd, parkeermogelijkheden en het programma vindt u per stad via het menu.
Er is altijd ruim gelegenheid om vragen te stellen.
Er is verkoop van boeken, tijdschriften en audio en video opnames.
Stichting I.S.I.S. houdt ook lezingen op uitnodiging.

Lezingen live te volgen op internet

De lezingen in Den Haag worden opgenomen en zijn live te volgen via ons vaste Livestream kanaal: http://new.livestream.com/blavatskyhouse

Symposium

Jaarlijks organiseert Stichting I.S.I.S ook symposia, in 2016 met het onderwerp:
Universele Rechten van de Reïncarnerende Mens
op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2016.

Programmafolder

Als u de programmafolder voor het hele seizoen per post gratis wilt ontvangen, vul dan ons contactformulier in en selecteer 'Lezingen' bij de vraag 'Waarover wilt u informatie?' o.v.v. Aanvraag Lezingenprogramma bij 'Stel uw vraag'.

Lezingen bestellen in audio- of videoformaat