home

Lezingen actueel

Toegang vrij

Theosophy Talks: het programma voor 2017 - 2018 is uit!

programmafolder.jpg
Een seizoen lang vanaf september 2017 tot en met mei 2018 organiseert Stichting I.S.I.S. Theosophy Talks in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Middelburg, Rotterdam en Utrecht.

We organiseren ook maandelijks Theosophy Talks in het Engels (op zondag in Den Haag) en we zijn maandelijkse actief in Berlijn met het programma in het Duits.

We starten dit seizoen op ZATERDAG 9 SEPTEMBER met ons SYMPOSIUM: De zin van het leven – Wijsheid in de praktijk

Dit symposium zal weer in New Babylon in Den Haag plaatsvinden.

Elk onderwerp dat maandelijks in de Theosophy Talks centraal staat, wordt in Den Haag in een serie lezingen uitgediept. Deze wekelijkse lezingen op woensdagavond in Den Haag zijn live op internet te volgen en achteraf nog vier weken op onze website te bekijken. Zie Lezing gemist. Dit geldt ook voor de Engelse lezingen die op onze internationale website www.blavatskyhouse.org te zien zijn.

Bekijk de nieuwe programmafolder.

Wilt u de programmafolder per post opgestuurd krijgen dan kunt u deze aanvragen via ons contactformulier. Programmafolders van de lezingen in de andere steden zijn telefonisch aan te vragen en te downloaden van onze website.

Geplaatst door stichtingisis op 26/05/17 om 04:13 PM in LezingenSymposiaPermalink

Lezingen april / mei 2017 - Waarom ben ik wie ik ben?

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruijterstraat 74

Lezingen april - mei 2017 - Waarom ben ik wie ik ben?

Wie ben ik?

In deze lezingenserie word je inzicht gegeven hoe je de meest wezenlijke vraag kunt beantwoorden. Niemand anders dan jezelf kan die vraag beantwoorden. Maar er kunnen wel aanwijzingen gegeven worden hoe die vraag te beantwoorden.

Als je op zoek gaan naar je ‘ik’, dan kom je er al snel achter dat er feitelijk verschillende ‘ikken’ zijn. De ‘ik’ die je meestal bent, heb je niet gekregen van je ouders. Je bent niet wie je bent dankzij je DNA. Die ‘ik’ heb je zelf gedurende vele levens gevormd. De mens is geen onbeschreven blad, zoals iedereen die opgroeiende kinderen goed heeft geobserveerd, weet.

Toch is die ‘ik’ niet het ware Zelf. Soms kunnen we flitsen van dat diepste Zelf herkennen. Maar we hoeven niet op die flitsen te wachten. We kunnen ook actief erop naar zoek gaan en vanuit ons ware Zelf leven. Als ons dat lukt, begrijpen we pas echt onszelf, onze medemensen en onze verwantschap met al wat leeft. Bovendien ervaren we dan ook wat de zin van het leven is.APR 26 De mens erft zichzelf
MEI 03 Leer je diepste Zelf kennen, worden en zijn
MEI 10 De zin van het leven

Geplaatst door stichtingisis op 21/04/17 om 11:21 AM in LezingenPermalink

Lezingen maart / april 2017 - Evoluerende goden, mensen en dieren

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruijterstraat 74

Lezingen maart 2017 - Plato en zijn betekenis voor onze tijd

Alle levende wezens evolueren. Evolutie wordt hier niet opgevat in de materialistische betekenis, maar in de zin dat de mogelijkheden en eigenschappen die in een wezen zitten, worden ont-wikkeld, naar buiten gebracht.

Evolutie is niet goed te begrijpen als je geen beeld hebt van emanatie. Dit van oorsprong Latijnse woord betekent ‘uitvloeiing’ en het houdt in dat alle wezens voortgevloeid zijn uit een verder ontwikkeld wezen, die ook weer voortgevloeid is uit een nog verder ontwikkeld wezen. Schepping bestaat niet. Alles is er altijd geweest en zal er altijd zijn, maar alles verandert en groeit voortdurend.

Alle levende wezens in onze kosmos komen door het emanatieproces voort uit dezelfde Bron. Daarom kunnen we ook niet zonder elkaar. Er is geen evolutie mogelijk zonder samenwerkingen met anderen. Dit komt vooral in de tweede lezing naar voren, waar het begrip ‘levensgolf’ wordt besproken.

In de derde lezing zoemen we in op de huidige grote evolutiefase, het Kāli-Yuga. Hoewel dit tijdperk vaak gezien wordt als een donkere, zware tijd, is het vooral nu dat we in wijsheid en spiritualiteit kunnen groeien.

De laatste lezing ten slotte gaat in op de drie werelden waarin de mens leeft en waarin hij kan groeien: de fysieke, mentale en spirituele wereld. In al die werelden laten we sporen na. Er zal worden geprobeerd uit te leggen dat naarmate de kwaliteit van je mentale en spirituele ‘footprint’ hoger is, die fysieke footprint kleiner wordt.


MRT 29 Evolutie en emanatie
APR 05 Groeien doen we gezamenlijk
APR 12 Uitdagingen in ons tijdperk, het Kāli-Yuga
APR 19 De fysieke, mentale en spirituele ‘footprint’

Geplaatst door stichtingisis op 28/03/17 om 06:14 PM in LezingenPermalink

Mededogen: voorbij meditatie en mindfulness

OVERIGE STEDEN

Lezingen september Mededogen: voorbij meditatie en mindfulnes=

Het Theosofisch Genootschap werd met maar één basisgedachte en doel opgericht: mededogen, of anders gezegd: alle levende wezens stimuleren het beste in zich tot ontplooiing te brengen.
Iedereen die rondkijkt in de wereld, beseft dat er nogal wat valt te verbeteren. Dat roept de vraag op: “wie ben ik om dat te kunnen?” Het is niet voldoende als iemand u toeroept “u kan het”, want u moet het zelf ontdekken. Het doel van deze lezing is het zelfstandig opbouwen van een spirituele levensvisie, waarin de handvaten liggen van het wat, waarom en hoe van zelfhervorming en maatschappelijke hervorming.

We stellen een aantal vragen die grote actuele betekenis hebben. Immers, heel veel mensen menen tegenwoordig dat mediteren, ‘mindfulness’ en vergelijkbare technieken dé oplossing zijn om de wereld weer in harmonie te brengen. Maar de vraag moet gesteld: wat bereiken we ermee — en kunnen we niet wezenlijk méér?

02 april in Eindhoven
05 april in Middelburg
11 april in Utrecht
18 april in Rotterdam

Geplaatst door stichtingisis op 28/03/17 om 05:04 PM in LezingenPermalink
Pagina 5 van 36 pagina's ‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›

folderlezing

Algemene informatie

Wij organiseren lezingen wekelijks in Den Haag en maandelijks in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Leiden, Middelburg, Rotterdam en Utrecht. De toegang is altijd vrij.

Meer informatie, locaties, aanvangstijd, parkeermogelijkheden en het programma vindt u per stad via het menu.
Er is altijd ruim gelegenheid om vragen te stellen.
Er is verkoop van boeken, tijdschriften en audio en video opnames.
Wij houden ook lezingen op uitnodiging.

Lezingen live te volgen op internet

De lezingen in Den Haag worden opgenomen en zijn live te volgen via ons vaste Livestream kanaal: http://new.livestream.com/blavatskyhouse

Symposium

Jaarlijks organiseren wij symposia, in 2018 met het onderwerp:
Levenswijsheid
op zaterdag 8 september 2018.

Programmafolder

Als u de programmafolder voor het hele seizoen per post gratis wilt ontvangen, vul dan ons contactformulier in en selecteer 'Lezingen' bij de vraag 'Waarover wilt u informatie?' o.v.v. Aanvraag Lezingenprogramma bij 'Stel uw vraag'.

Lezingen bestellen in audio- of videoformaat