home

Lezingen actueel

Toegang vrij

Lezingen sep 2013 - Je leven is wat je denken ervan maakt!

DEN HAAG
Je leven is wat je denken ervan maakt!

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezing sep 2013 - Je leven is wat je denken ervan maakt!=

Je leven is wat je denken ervan maakt
Hoewel het hersenonderzoek met rasse schreden voortraast, is de aard van het denken nog steeds een mysterie. Wat is denken? Welke manieren van denken zijn er? Kun je je denken veranderen?

In deze twee lezingen wordt een tip van de sluier opgelicht. Denkbewustzijn is een typische vorm van bewustzijn. Het bestaat uit zeven aspecten, die iedereen kan ervaren. Die aspecten verschillen kwalitatief. De meeste mensen hebben de hogere aspecten nog nauwelijks ontdekt, laat staan dat ze er veelvuldig gebruik van maken.
Toch kan iedereen die nog onbekende denkaspecten in zichzelf herkennen en leren te gebruiken.

Daarvoor is vereist dat je ook de werkelijke aard van gedachten leert kennen. Gedachten zijn namelijk veel meer dan stroomstootjes in onze hersenen. Je kunt het denken richten en gedachten opvangen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.
Deze twee lezingen vormen ook een goede introductie voor de cursus Anders Denken, die in dit najaar van start gaat.

18 sep Samengesteldheid van het denken
25 sep Het richten van het denken

Geplaatst door stichtingisis op 25/08/13 om 03:35 PM in LezingenPermalink

Lezingen sep 2013 - Bepaal zelf uw toekomst – in 7 stappen (overige steden)

OVERIGE STEDEN
Bepaal zelf uw toekomst – in 7 stappen

Lezingen sep 2013 overige steden - Bepaal zelf uw toekomst – in 7 stappen=

De toekomst ligt niet vast. De toekomst wordt door onszelf bepaald. We kunnen het lot in eigen hand nemen.

In deze lezing wordt aan de hand van zeven theosofische kernleringen duidelijk gemaakt dat ons leven – en dat van de samenleving – door ons zelf wordt opgebouwd. De meest bekende van deze leringen zijn reïncarnatie en karma. Reïncarnatie en karma worden echter pas echt duidelijk als je de overige vijf kernideeën erbij betrekt.

Deze zeven kerngedachten – Juwelen van Wijsheid worden ze genoemd – zijn geen dogma’s. Je kunt ze opvatten als hypothesen, die je zelf in je eigen leven kunt herkennen en zo voor jezelf bewijzen. Je bouwt dus zelfstandig een levensfilosofie op, die niet alleen levensvragen beantwoordt, maar een veilig kompas is voor de toekomst.

Hoewel de hoeveelheid slecht nieuws soms overweldigend is, blijkt na bestudering van deze Juwelen van Wijsheid, dat de mensheid alle mogelijkheden heeft een harmonieuze en vreedzame samenleving op te bouwen, waarin ieder een zinvol leven leidt. Voorwaarde is wel dat men bereid is de consequenties te trekken uit deze leringen.


04 sep in Middelburg, De Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7
06 sep in Amsterdam, De Roos, P.C. Hooftstraat 183
10 sep in Arnhem, De Coehoorn, Coehoornstraat 17
15 sep in Eindhoven, Centrum Aquamarijn, Stratumsedijk 57
17 sep in Utrecht, De Kargadoor, Oudegracht 36
24 sep in Rotterdam, World Trade Center, Beursplein 37
25 sep in Leiden, Lorentzkade 15a

Geplaatst door stichtingisis op 25/08/13 om 01:17 PM in LezingenPermalink

Lezing Het Bodhisattva-ideaal live te volgen via internet

Met ingang van woensdag 8 mei 2013 zijn we een test gestart met het uitzenden van lezingen in het Blavatskyhuis op het internet.
Dat betekent dat iedereen met een internetverbinding de lezingen live kan volgen.

Op deze website vind je vanaf nu enkele dagen tevoren de speciale link naar een live-uitzending van een lezing onder ‘Laatste nieuws’. De links voor de komende lezing (en laatste lezing van dit seizoen) op woensdag 15 mei a.s. is al aangemaakt:
‘Het Bodhisattva-Ideaal’
https://new.livestream.com/blavatskyhouse/events/2081987

Je komt dan terecht op de Livestreampagina van ‘Blavatskyhouse’ waar de lezing te volgen is.

Alle live-uitzendingen en opgenomen uitzendingen vind je ook op onze vaste webpagina bij Livestream: http://new.livestream.com/blavatskyhouse

Je kan je bij Livestream opgeven als ‘Follower’ van Blavatskyhouse zodat je via e-mail enkele dagen vooraf automatisch bericht krijgt van een aangekondigd ‘event’ (live-uitzending). Ook ontvang je een e-mail wanneer de live-uitzending is gestart.

Wil je follower zijn moet je je aanmelden bij Livestream met je e-mail-adres en een wachtwoord. Dat gaat via ‘Join Livestream’. Dit is gratis.

Geplaatst door stichtingisis op 12/05/13 om 05:37 PM in LezingenPermalink

Lezingen mei 2013 - Volg de ziel van je idealen

DEN HAAG
Volg de ziel van je idealen - De mystieke weg van groei

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezing mei 2013 - Volg de ziel van je idealen=

Te vaak wordt het koesteren van idealen als een illusie opgevat. Het lijkt wel een soort jeugdzonde. Dat is echter een jammerlijke misvatting. Werkelijke, bovenpersoonlijke Idealen vormen het Hart van je leven. Ze zijn de kern van je bestaan. Geloven dat ze nooit gerealiseerd worden, is twijfelen aan je zelf, aan je eigen vermogens, aan de duurzame, spirituele Werkelijkheid die achter de dagelijkse realiteit schuilgaat. Het leven van je Ideaal is een mystiek pad van groei en in feite veel praktischer dan het opgeven ervan.

In deze lezingenserie wordt dit pad voor iedereen herkenbaar gemaakt. De uitdagingen en de overwinningen, de moed die nodig is, worden toegelicht met dagelijkse voorbeelden.

Ten slotte wordt ook stilgestaan bij het grootse Ideaal dat de Bodhisattva koestert, die weigert Nirvâna in te gaan, maar op aarde achterblijft om zijn medemensen te kunnen inspireren en helpen. Dit Ideaal lijkt misschien ver weg te liggen, maar wie goed in zichzelf durft te kijken, zal in ieder geval een glimp ervan opvangen.

01 mei Zoekers naar Waarheid
08 mei Idealisten en Helden
15 mei Het Bodhisattva-ideaal

Geplaatst door stichtingisis op 26/04/13 om 11:56 AM in LezingenPermalink
Pagina 31 van 36 pagina's ‹ First  < 29 30 31 32 33 >  Last ›

folderlezing

Algemene informatie

Wij organiseren lezingen wekelijks in Den Haag en maandelijks in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Leiden, Middelburg, Rotterdam en Utrecht. De toegang is altijd vrij.

Meer informatie, locaties, aanvangstijd, parkeermogelijkheden en het programma vindt u per stad via het menu.
Er is altijd ruim gelegenheid om vragen te stellen.
Er is verkoop van boeken, tijdschriften en audio en video opnames.
Wij houden ook lezingen op uitnodiging.

Lezingen live te volgen op internet

De lezingen in Den Haag worden opgenomen en zijn live te volgen via ons vaste Livestream kanaal: http://new.livestream.com/blavatskyhouse

Symposium

Jaarlijks organiseren wij symposia, in 2018 met het onderwerp:
Levenswijsheid
op zaterdag 8 september 2018.

Programmafolder

Als u de programmafolder voor het hele seizoen per post gratis wilt ontvangen, vul dan ons contactformulier in en selecteer 'Lezingen' bij de vraag 'Waarover wilt u informatie?' o.v.v. Aanvraag Lezingenprogramma bij 'Stel uw vraag'.

Lezingen bestellen in audio- of videoformaat