Lezing gemist?

Van elke lezing die in Den Haag wordt gehouden wordt een video-opname gemaakt. De lezingen zijn live te volgen via ons Livestream kanaal, waar ze tot enige tijd na de uitzending nog terug te zien zijn. Zodra de definitieve versie gereed is, blijft deze gedurende 4 weken te zien op deze site.

“Wat Darwin niet kon weten”, lezing van gastspreker Gerrit Teule

Zondag 25 mei ontving Stichting I.S.I.S gastspreker Gerrit Teule in het Blavatskyhuis met zijn lezing “Wat Darwin niet kon weten”. Met zijn technische achtergrond legt de heer Teule een aantal gedachten voor vanuit wetenschappelijke invalshoek, die ook interessant zijn gezien vanuit de theosofische visie. Hoewel zijn uitgangspunten niet dezelfde zijn als die van de theosofische leringen, zijn er wel raakvlakken en stimuleert de heer Teule met zijn ideeën wetenschappelijk onderzoek, dat verder reikt dan slechts de uiterlijke, zichtbare wereld.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: Elektromagnetische kracht, Bewustzijnsevolutie als ethisch kompas, Hebben wij een ziel – zo ja waar dan? Wat Darwin niet kon weten.

Geplaatst door stichtingisis op 06/13 om 11:41 AM in LezinggemistPermalink

Religie, Filosofie, Wetenschap

In deze laatste lezing van de serie staat de Wetenschap centraal. Wetenschap met een hoofdletter geschreven, omdat hierbij van het wezen, de kracht achter de waarneembare verschijnselen uitgegaan wordt.

Lezing 3 uit de serie - Theosofia: de synthese van de toekomstige Religie, Filosofie, Wetenschap

Wil je ons werk steunen?*

(Dit is het minimum bedrag wegens €0,99 transactiekosten voor online betaling. Voor andere betaalopties of meer doneren klik hier.)

*) Stichting I.S.I.S. is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. We werken vanuit het principe dat wijsheid en kennis, die ‘om niet’ verkregen is, ook ‘om niet’ verspreid moet worden. De Theosofia behoort tot het geestelijk erfgoed van de mensheid en kan niet te gelde worden gemaakt.
De stichting kent dus geen betaalde medewerkers, ontvangt geen overheidssubsidie en alle werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht. Dit neemt niet weg dat de stichting kosten maakt met de verspreiding van de Theosofia, bijvoorbeeld om deze video-opnames beschikbaar te maken. Uw steun is daarbij van harte welkom.

Geplaatst door stichtingisis op 05/15 om 08:25 PM in LezinggemistPermalink

Religie, Filosofie, Wetenschap

In deze tweede lezing staat de Filosofie centraal, één van de 3 facetten van de diamant als symbool voor de Oude Wijsheid of Theosofia.

Lezing 2 uit de serie - Theosofia: de synthese van de toekomstige Religie, Filosofie, Wetenschap

Geplaatst door stichtingisis op 05/09 om 11:38 AM in LezinggemistPermalink

Religie, Filosofie, Wetenschap

In deze eerste lezing van de serie bouwen we een beeld op van de basisgedachten van de Theosofia en laten we zien dat deze, in eerste instantie abstracte ideeën, zo ontzettend praktisch zijn om in het dagelijks leven als morele grondslag voor ons handelen te gebruiken.

Lezing 1 uit de serie - Theosofia: de synthese van de toekomstige Religie, Filosofie, Wetenschap

Geplaatst door stichtingisis op 05/02 om 12:10 PM in LezinggemistPermalink
Pagina 1 van 16 pagina's  1 2 3 >  Last ›

Video's lezingen seizoen '13 -'14

Via de tabel hieronder kunt u rechtstreeks naar de lezingen online door op de blauwe link te klikken.
De groene lezingentitels zijn niet meer online beschikbaar, maar de opnames hiervan kunt u wel bestellen.

18 sep Samengesteldheid van het denken
25 sep Het richten van het denken

02 okt Uw vertrekpunt: Oneindigheid
09 okt Reïncarnatie, karma en onzichtbare werelden
16 okt Van zelfwording naar Zelfwording
23 okt Kiezen voor Eenheid?

30 okt Waar komt de orde in de Natuur vandaan?
06 nov Karma en cyclussen
13 nov Hoe blijf je je Zelf in een groep?
20 nov Karma, hoe te handelen?

27 nov Het leven als bewustzijnsschool
04 dec De mens en zijn klas in de School van leven
11 dec Leraren in de School van leven
18 dec Hoe mensen goden worden

08 jan Waar komen de Natuurwetten vandaan?
15 jan De metafysica van het elektrisch universum
22 jan Spiritualiteit en het wiskundig universum
29 jan Aantrekking en afstoting: stoffelijk en geestelijk

05 feb Is er leven na de dood?
12 feb Wie ben je na de dood?
19 feb Kun je je geboorte bepalen?
26 feb Keuzes rond leven en dood

05 mrt Geen evolutie zonder involutie
12 mrt De mens is zijn eigen geschiedenis
19 mrt Uitsterven of onbeperkt ontwikkelen?
26 mrt Geleidelijke of versnelde evolutie?

02 apr Vedische wijsheid
09 apr Plato en de Neoplatonici