Lezing gemist?

Van elke lezing die in Den Haag wordt gehouden wordt een video-opname gemaakt. De lezingen zijn live te volgen via ons Livestream kanaal, waar ze tot enige tijd na de uitzending nog terug te zien zijn. Zodra de definitieve versie gereed is, blijft deze gedurende 4 weken te zien op deze site.

Hoe verlossen we de wereld van geweld?

Geweld als antwoord op geweld levert alleen nog maar grotere problemen op, zo wijst de geschiedenis uit.

Hoe kunnen we de wereld dan wel verlossenvan geweld? In deze lezing komt onderandere het begrip ahimsa aan de orde, oftewel geweldloos verzet. Iets dat allerminst een passieve houding betekent…

Lezing 3 uit de serie - Karma: van oorzaak naar oplossing

Wil je ons werk steunen?

Geplaatst door stichtingisis op 10/17 om 03:28 PM in LezinggemistPermalink

Hoe genees ik van mijn ziekten?

Zijn ziekten ‘een van buiten komend ongeluk’, of is er iets anders aan de hand?

In deze tweede lezing van de serie over karma gaan we verder in op levensvragen omtrent ziekten. Wat is ziekte? Waarom word je ziek en wat kun je doen om dit te voorkomen?

Lezing 2 uit de serie - Karma: van oorzaak naar oplossing

Wil je ons werk steunen?

Geplaatst door stichtingisis op 10/10 om 11:49 AM in LezinggemistPermalink

Hoe kom ik aan mijn karakter, hoe kom ik er vanaf?

In deze eerste lezing van de serie zetten we de basisgedachten uiteen van de leer van karma.

Verder worden enkele levensvragen besproken zoals: waar komt mijn karakter vandaan, en kan ik een eenmaal opgebouwd karakter weer veranderen?

Lezing 1 uit de serie - Karma: van oorzaak naar oplossing

Wil je ons werk steunen?*

(Dit is het minimum bedrag wegens €0,99 transactiekosten voor online betaling. Voor andere betaalopties of meer doneren klik hier.)

*) Stichting I.S.I.S. is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. We werken vanuit het principe dat wijsheid en kennis, die ‘om niet’ verkregen is, ook ‘om niet’ verspreid moet worden. De Theosofia behoort tot het geestelijk erfgoed van de mensheid en kan niet te gelde worden gemaakt.
De stichting kent dus geen betaalde medewerkers, ontvangt geen overheidssubsidie en alle werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht. Dit neemt niet weg dat de stichting kosten maakt met de verspreiding van de Theosofia, bijvoorbeeld om deze video-opnames beschikbaar te maken. Uw steun is daarbij van harte welkom.

Geplaatst door stichtingisis op 10/04 om 12:43 PM in LezinggemistPermalink

Je leven is wat je denken ervan maakt

In deze tweede lezing wordt ingezoomd op de mens en met name op het denken van de mens.

Wat is denken? Is denken alleen maar intellectualiteit? Of zijn er andere denkaspecten? En wat zijn gedachten eigenlijk? Kunnen we anders denken?

Lezing 2 uit de serie - Theosofia in vogelvlucht

Wil je ons werk steunen?*

Geplaatst door stichtingisis op 09/26 om 01:55 PM in LezinggemistPermalink
Pagina 1 van 18 pagina's  1 2 3 >  Last ›

Video's lezingen seizoen '14 -'15

Via de tabel hieronder kunt u rechtstreeks naar de lezingen online door op de blauwe link te klikken.
De groene lezingentitels zijn niet (meer) online beschikbaar, maar de opnames hiervan kunt u wel bestellen.

17 sep Theosofia in vogelvlucht
24 sep Je leven is wat je denken ervan maakt

01 okt Hoe kom ik aan mijn karakter, hoe kom ik er vanaf?
08 okt Hoe genees ik van mijn ziekten?
15 okt Hoe verlossen we de wereld van geweld?
22 okt Harmonie – utopie?

29 okt Logica en rechtvaardigheid van reïncarnatie
05 nov Herinneringen van de ziel uit vorige levens
12 nov Door de poorten van de dood en weer terug
19 nov De reis van de ziel bij Grieken, Egyptenaren,             Christenen, Oosterse Religies

26 nov Mysteriescholen TOEN
03 dec Heilige feesten en kosmische monumenten
10 dec Mysterieschool NU: Shambhala
17 dec Hoe ontsteek je het spiritueel licht in jezelf?

07 jan Een andere kijk op het reïncarnerende kind
14 jan Ontdek de geschiedenis van je reïncarnerende            kind