Lezing gemist?

Van elke lezing die in Den Haag wordt gehouden wordt een video-opname gemaakt. Vanaf nu zijn lezingen na afloop gedurende 4 weken te zien op deze site.

Gnostiek en Christendom

Alle wereldreligies onderwijzen in de kern hetzelfde. Verwijzingen naar universele wetmatigheden als reïncarnatie en karma zijn ook in het Christendom terug te vinden, vooral in de relatief onveranderde vroege geschriften zoals de Nag Hammadi-teksten die halverwege vorige eeuw in Egypte zijn ontdekt.

Lezing 3 uit de serie - Aanzichten van de universele Religie

Wil je ons werk steunen?*

(Dit is het minimum bedrag wegens €0,99 transactiekosten voor online betaling. Voor andere betaalopties of meer doneren klik hier.)

*) Stichting I.S.I.S. is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. We werken vanuit het principe dat wijsheid en kennis, die ‘om niet’ verkregen is, ook ‘om niet’ verspreid moet worden. De Theosofia behoort tot het geestelijk erfgoed van de mensheid en kan niet te gelde worden gemaakt.
De stichting kent dus geen betaalde medewerkers, ontvangt geen overheidssubsidie en alle werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht. Dit neemt niet weg dat de stichting kosten maakt met de verspreiding van de Theosofia, bijvoorbeeld om deze video-opnames beschikbaar te maken. Uw steun is daarbij van harte welkom.

Geplaatst door stichtingisis op 04/18 om 11:04 AM in LezinggemistPermalink

Plato en de Neoplatonici

Plato en de Neoplatonici staan als filosofen bekend, maar dat ze een rechtmatige plek hebben in deze serie over universele Religie wordt in deze tweede lezing van de serie zonder twijfel duidelijk.

Lezing 2 uit de serie - Aanzichten van de universele Religie

Geplaatst door stichtingisis op 04/11 om 10:57 AM in LezinggemistPermalink

Vedische wijsheid

Religie is wat anders dan godsdienst. Een godsdienst is een stelsel van rituelen, dogma’s en gedragsregels. Religie daarentegen is een visie op het leven. Ze spoort aan op eigen kracht ‘terug te keren’ naar de Bron waaruit al het leven voortkomt.

In deze eerste lezing van de serie wordt stilgestaan bij de oude Indiase religie, zoals die in de uitgebreide vedische literatuur te vinden is.

Lezing 1 uit de serie - Aanzichten van de universele Religie

Geplaatst door stichtingisis op 04/04 om 10:51 AM in LezinggemistPermalink

Geleidelijke of versnelde evolutie?

Eerder in deze serie hebben we gezien dat evolutie een proces is van geestelijke ontplooiing. We kunnen met onze vrije wil ervoor kiezen om dit proces sneller te laten verlopen. In deze laatste lezing van de serie: hoe versnellen we onze evolutie en belangrijker nog, waarom zouden we?

Lezing 4 uit de serie - Spirituele evolutie: uitsterven of onbeperkt ontwikkelen?

Geplaatst door stichtingisis op 03/28 om 01:31 PM in LezinggemistPermalink
Pagina 1 van 15 pagina's  1 2 3 >  Last ›

Video's lezingen seizoen '13 -'14

Via de tabel hieronder kunt u rechtstreeks naar de lezingen online door op de blauwe link te klikken.
De groene lezingentitels zijn niet meer online beschikbaar, maar de opnames hiervan kunt u wel bestellen.

18 sep Samengesteldheid van het denken
25 sep Het richten van het denken

02 okt Uw vertrekpunt: Oneindigheid
09 okt Reïncarnatie, karma en onzichtbare werelden
16 okt Van zelfwording naar Zelfwording
23 okt Kiezen voor Eenheid?

30 okt Waar komt de orde in de Natuur vandaan?
06 nov Karma en cyclussen
13 nov Hoe blijf je je Zelf in een groep?
20 nov Karma, hoe te handelen?

27 nov Het leven als bewustzijnsschool
04 dec De mens en zijn klas in de School van leven
11 dec Leraren in de School van leven
18 dec Hoe mensen goden worden

08 jan Waar komen de Natuurwetten vandaan?
15 jan De metafysica van het elektrisch universum
22 jan Spiritualiteit en het wiskundig universum
29 jan Aantrekking en afstoting: stoffelijk en geestelijk

05 feb Is er leven na de dood?
12 feb Wie ben je na de dood?
19 feb Kun je je geboorte bepalen?
26 feb Keuzes rond leven en dood

05 mrt Geen evolutie zonder involutie
12 mrt De mens is zijn eigen geschiedenis
19 mrt Uitsterven of onbeperkt ontwikkelen?
26 mrt Geleidelijke of versnelde evolutie?

02 apr Vedische wijsheid
09 apr Plato en de Neoplatonici