home

Lezingen actueel

Het mysterie van bewustzijn: hart en denken

OVERIGE STEDEN

Lezingen september Het mysterie van bewustzijn: hart en denken=


Vrijdag 2 september gaan we in Amsterdam weer van start met onze eerste lezing van seizoen 2016-2017: Het mysterie van bewustzijn: hart en denken

Wat is bewustzijn? Wat is denken? Hebben we vrije wil en zo ja, hoe kunnen we ons denken dan sturen?

Een greep slechts van vragen die aanbod zullen komen in deze eerste lezing, die tevens een inkijk geeft in onze cursus Anders Denken die in oktober weer in de verschillende steden van start gaat.

02 september in Amsterdam
04 september in Eindhoven
06 september in Arnhem
07 september in Middelburg
13 september in Utrecht
14 september in Leiden
20 september in Rotterdam

Geplaatst door stichtingisis op 05/08/16 om 04:03 PM in LezingenPermalink

Theosophy Talks: het programma voor 2016 - 2017 is uit!

programmafolder.jpg
Een seizoen lang vanaf september 2016 tot en met mei 2017 organiseert Stichting I.S.I.S. Theosophy Talks in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Middelburg, Rotterdam en Utrecht.
We organiseren ook maandelijks Theosophy Talks in het Engels (op zondag in Den Haag) en we zijn maandelijkse actief in Berlijn met het programma in het Duits.

We starten dit seizoen net als vorig seizoen met een open dag in het Blavatskyhuis op zondag 4 september van 12:00 - 17:00 uur (De Ruyterstraat 74 Den Haag).
Deze open dag is een introductie op de lezingen die dit seizoen zullen volgen.

We eindigen het seizoen met ons I.S.I.S. Symposium Mededogen en Wijsheid - sleutels voor een harmonieuze en gezonde wereld op 20 en 21 mei 2017 in Den Haag.

Elk onderwerp dat maandelijks in de Theosophy Talks centraal staat, wordt in Den Haag in een serie lezingen uitgediept. Deze wekelijkse lezingen op woensdagavond in Den Haag zijn live op internet te volgen en achteraf nog vier weken op onze website te bekijken. Zie Lezing gemist. Dit geldt ook voor de Engelse lezingen die op onze internationale website www.blavatskyhouse.org te zien zijn.

Bekijk de nieuwe programmafolder.

Wilt u de programmafolder per post opgestuurd krijgen dan kunt u deze aanvragen via ons contactformulier. Programmafolders van de lezingen in de andere steden zijn telefonisch aan te vragen en te downloaden van onze website.

Geplaatst door stichtingisis op 15/07/16 om 04:13 PM in LezingenSymposiaPermalink

Lezingen mei 2016 - De Meesters van Wijsheid en Mededogen

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezingen april 2016 - De Meesters van Wijsheid en Mededogen

Bestaan er menselijke wezens die veel wijzer zijn en veel meer vermogens hebben dan de gemiddelde mens? Als we de tradities van bijna alle beschavingen en volkeren mogen geloven, bestaan dergelijke Meesters inderdaad. Maar als dat zo is, waar zijn ze dan en hoe kunnen we in contact met hen treden?

In drie lezingen wordt op deze vragen ingegaan. En hoewel dit onderwerp het gevaar in zich draagt, dat het nogal zweverig wordt, blijven we nu met beide benen op de grond. Dat komt mede door de brieven van twee van de Meesters die aan het eind van de 19e eeuw geschreven zijn en die van een diepe wijsheid en mededogen getuigen, maar ook een nuchtere kijk op de wereld tonen.

Dus ook tijdens de lezingen hoeft u niets te geloven. U kunt namelijk de Meester in uzelf ontdekken, en daardoor aansluiting vinden bij de grootse Loge van de Meesters van Wijsheid en Mededogen.


27 april De brieven van de Meesters
04 mei De leringen van de Meesters
11 mei De leerlingen van de Meesters

Geplaatst door stichtingisis op 22/04/16 om 01:47 PM in LezingenPermalink

Lezingen april 2016 - Hoe bewijs je Theosofia?

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezingen april 2016 - Hoe bewijs je Theosofia?

In deze serie staat de actieve benadering van de Theosofia centraal. Ga nooit passief tot geloof over.

De Theosofia bevat een groot aantal op het eerste gezicht vreemde leringen die vaak strijdig zijn met de gangbare opinies. Hoe weten we of ze waar zijn? Is er een mogelijkheid de theosofische leringen te toetsen? Die is er zeker. Je hoeft niet passief te geloven. Je kunt met je vermogens voor jezelf een overtuiging opbouwen. Dit komt in de eerste lezing naar voren.

In de tweede en derde lezing staat de boodschap van de belangrijkste oprichter van Het Theosofisch Genootschap centraal: H.P. Blavatsky. Blavatsky was meer dan menigeen vermoedt. Ze was de rechtstreekse schakel met de Orde van Wijsheid en Mededogen en hoewel ze zich in haar werken richtte op haar tijdgenoten, is haar boodschap vandaag nog even actueel als aan het eind van de 19e eeuw. De Theosofia zelf is namelijk eeuwig. Het is de vorm die verandert. Elke cultuur had zo haar eigen vorm. Dat is het onderwerp van de vierde lezing.


30 maart Geloven, vertrouwen, weten
06 april H.P. Blavatsky’s boodschap toen
13 april H.P. Blavatsky’s boodschap nu
20 april Theosofia in verschillende tradities

Geplaatst door stichtingisis op 25/03/16 om 01:24 PM in LezingenPermalink
Pagina 1 van 28 pagina's  1 2 3 >  Last ›

folderlezing

Algemene informatie

Stichting I.S.I.S. organiseert lezingen wekelijks in Den Haag en maandelijks in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Leiden, Middelburg, Rotterdam en Utrecht. De toegang is altijd vrij.

Meer informatie, locaties, aanvangstijd, parkeermogelijkheden en het programma vindt u per stad via het menu.
Er is altijd ruim gelegenheid om vragen te stellen.
Er is verkoop van boeken, tijdschriften en audio en video opnames.
Stichting I.S.I.S. houdt ook lezingen op uitnodiging.

Lezingen live te volgen op internet

De lezingen in Den Haag worden opgenomen en zijn live te volgen via ons vaste Livestream kanaal: http://new.livestream.com/blavatskyhouse

Symposium

Jaarlijks organiseert Stichting I.S.I.S ook symposia, in 2016 met het onderwerp:
Universele Rechten van de Reïncarnerende Mens
op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2016.

Programmafolder

Als u de programmafolder voor het hele seizoen per post gratis wilt ontvangen, vul dan ons contactformulier in en selecteer 'Lezingen' bij de vraag 'Waarover wilt u informatie?' o.v.v. Aanvraag Lezingenprogramma bij 'Stel uw vraag'.

Lezingen bestellen in audio- of videoformaat