Lezingen actueel

Het geheim van geluk

OVERIGE STEDEN AUG & SEP

Lezingen - Het geheim van geluk

We zijn er allemaal naar op zoek en weten eigenlijk niet wat het is: geluk. Soms zeggen we achteraf: “Toen waren we gelukkig, maar het ging zo snel voorbij.” Steeds weer wenkt het en steeds weer wijkt het, het glijdt als zand door je handen.
Toch bestaat er een duurzaam geluk. Want net zoals je het menselijk bewustzijn in verschillende aspecten kan verdelen, zo zijn er verschillende soorten geluk. Sommige spatten al snel als een zeepbel uiteen, maar andere soorten geluk zijn duurzamer. De grote paradox is dat alleen als je jezelf vergeet, je die blijvende gelukzaligheid kunt vinden.
De weg naar dat duurzame geluk is daarom de weg in jezelf.
Vandaar dat in de lezingen uitvoerig wordt stilgestaan bij het menselijke bewustzijn; bij het blijvende en vergankelijke deel van de mens. Bovendien wordt op het pad gewezen – dat jezelf bent – dat je moet begaan, wil je in de bewustzijnstoestand van gelukzaligheid verkeren.
De lezing gaat ook in op de cursus Anders Denken die dit najaar weer van start gaat.

31 aug in Amsterdam
05 sep in Middelburg
11 sep in Arnhem
16 sep in Eindhoven
18 sep in Rotterdam
24 sep in Leiden
25 sep in Utrecht

Geplaatst door stichtingisis op 22/08/18 om 03:56 PM in LezingenPermalink

Mystiek in mythen, legenden en sprookjes

OVERIGE STEDEN SEP & OKT

Lezingen - Mystiek in mythen, legenden en sprookjes

Wie van ons heeft zich niet verwonderd over de soms vreemde verhalen uit de oudheid; over de Griekse goden, de verhalen van helden, de betoverde zwanen. Kinderen krijgen er geen genoeg van ze te horen. En ook volwassenen weten soms nog alle details van die merkwaardige sprookjes, mythen en legenden.
Deze verhalen bevatten vaak een diepere waarheid en wijsheid. Als je achter de beeldspraak probeert te kijken, zie je een schitterend, spiritueel, gouden licht, dat nog steeds inspireert.

28 sep in Amsterdam
03 okt in Middelburg
07 oktin Eindhoven
09 okt in Arnhem
16 okt in Rotterdam
22 okt in Leiden
30 okt in Utrecht

Geplaatst door stichtingisis op 22/08/18 om 03:07 PM in LezingenPermalink

Het geheim van geluk - lezingen oktober

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruijterstraat 74

Lezingen oktober -

De weg naar dat duurzame geluk is daarom de weg in jezelf.

10 okt Eenheid, mededogen en geluk
17 okt Eb en vloed in het leven
24 okt Hoe om te gaan met verdriet
31 okt De weg naar geluk

Geplaatst door stichtingisis op 22/08/18 om 02:45 PM in LezingenPermalink

De Grote Piramide, een inwijdingstempel

AMSTERDAM 26 OKTOBER

Lezing - De Grote Piramide, een inwijdingstempel

Was de Grote Piramide in Egypte een graf? Geleerden beweren het. Er zijn echter zoveel feiten die deze theorie niet ondersteunen. Zou de Piramide een inwijdingstempel kunnen zijn geweest? Als je de theosofische visie op inwijding bestudeert, dan blijkt dat de Piramide het inwijdingsverhaal uitbeeldt. Voor wie geïnteresseerd is in het oude Egypte, maar zeker ook voor wie weet dat de mens een mysterie is, is deze lezing een must.

26 okt in Amsterdam

Geplaatst door stichtingisis op 22/08/18 om 02:02 PM in LezingenPermalink
Pagina 1 van 37 pagina's  1 2 3 >  Last ›

folderlezing

Algemene informatie

Wij organiseren lezingen wekelijks in Den Haag en maandelijks in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Leiden, Middelburg, Rotterdam en Utrecht. De toegang is altijd vrij.

Meer informatie, locaties, aanvangstijd, parkeermogelijkheden en het programma vindt u per stad via het menu.
Er is altijd ruim gelegenheid om vragen te stellen.
Er is verkoop van boeken, tijdschriften en audio en video opnames.
Wij houden ook lezingen op uitnodiging.

Lezingen live te volgen op internet

De lezingen in Den Haag worden opgenomen en zijn live te volgen via ons vaste Livestream kanaal: http://new.livestream.com/blavatskyhouse

Jaarlijks organiseren wij symposia, in 2018 met het onderwerp:
Levenswijsheid
op zaterdag 8 september 2018.

Programmafolder

Als u de programmafolder voor het hele seizoen per post gratis wilt ontvangen, vul dan ons contactformulier in en selecteer 'Lezingen' bij de vraag 'Waarover wilt u informatie?' o.v.v. Aanvraag Lezingenprogramma bij 'Stel uw vraag'.

Lezingen bestellen in audio- of videoformaat