home

Lezingen actueel

Lezingen december 2014 - Mysteriescholen toen… en nu?

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezing dec 2014 - Mysteriescholen toen… en nu? =

De gouden regel in de Natuur (die veel mensen helaas nog maar voor een klein deel beseffen) is dat alle verder gevorderde wezens als taak hebben, de minder ver gevorderde wezens te leiden en helpen. Precies zoals ouders dat voor hun kinderen behoren te doen.

De mensen die wijzer en meer ontwikkeld zijn dan de gemiddelde mens, hebben zich verenigd in de Hiërarchie van Mededogen. Dit samenwerkingsverband is de bron van alle geestelijke Leraren. Het is tevens de bron van alle mysteriescholen.

In deze lezingenserie wordt diep ingegaan op de volgende vragen: wat zijn deze mysteriescholen, en waarom werden ze opgericht? Hoe werkten ze? Welke rol speelden de heilige feesten, die vaak rond de wisseling van de seizoenen werden gehouden? En, wellicht de belangrijkste vraag: zijn ze er NU nog steeds? Wat kunnen wij mensen NU doen om bij te dragen aan de verspreiding van de Universele wijsheid – in een wereld die op alle terreinen zo op drift is geraakt?

Deze lezing is bedoeld voor allen die meer willen begrijpen van de oorsprong van al onze grote religies, filosofieën en wetenschappen.


26 nov Mysteriescholen TOEN
03 dec Heilige feesten en kosmische monumenten
10 dec Mysterieschool NU: Shambhala
17 dec Hoe ontsteek je het spiritueel licht in jezelf?

Geplaatst door stichtingisis op 20/11/14 om 01:00 AM in LezingenPermalink

Râja Yoga opvoeding van het reïncarnerende kind

OVERIGE STEDEN
Râja-Yoga Opvoeding van het reïncarnerende kind

Lezingen dec 2014 overige steden - Râja Yoga opvoeding van het reïncarnerende kind =

Een kind is een mens dat bezig is zijn oude talenten en eigenschappen, ontwikkeld in vorige levens, te verzamelen. Het is een oud-collega van de opvoeder. Die opvoeder moet daarom niet alleen naar het uiterlijke kind kijken, maar vooral ook naar wat ‘erachter’ gebeurt: in het bewustzijn van het kind.

Het Râja-Yoga-opvoedsysteem gaat uit van reïncarnatie. En als je hiervan consequent uitgaat, krijg je een heel ander beeld op het kind, én op de opvoeder. Wat gebeurt er in het leven van het opgroeiende kind? Hoe kan het dat het groeiproces zo snel gaat? Waar komen die vermogens vandaan? Deze lezing geeft aanwijzingen hoe je zelf, als opvoeder, bepaalde gelaagdheden in jezelf kunt ontdekken, waardoor je ook beter leert in te zien welke wonderbaarlijke processen zich afspelen in het kind.

Wie deze lezing volgt en de aanwijzingen toepast, zal merken dat deze grondgedachten van grote waarde zijn in elke situatie in ons leven – of je nu kinderen onder je hoede hebt of niet.


26 november in Middelburg, De Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7
28 november in Amsterdam, De Roos, P.C. Hooftstraat 183
02 december in Arnhem, Rozet, Kortestraat 16
07 december in Eindhoven, De Heremiet - Bergstraat 36B
09 december in Utrecht, De Kargadoor, Oudegracht 36
16 december in Rotterdam, World Trade Center, Beursplein 37
17 december in Leiden, Lorentzkade 15a

Geplaatst door stichtingisis op 20/11/14 om 01:00 AM in LezingenPermalink

Volg de lezing “De reis van de ziel bij Grieken, Egyptenaren…” van woensdag 19 nov live

Klik hier om de lezing “De reis van de ziel bij Grieken, Egyptenaren, Christenen, Oosterse Religies” van woensdagavond 19 november 20.00 uur in het Blavatskyhuis in Den Haag te volgen.

Je kan je bij Livestream opgeven als ‘Follower’ van Blavatskyhouse zodat je via e-mail enkele dagen vooraf automatisch bericht krijgt van een aangekondigd ‘event’ (live-uitzending). Ook ontvang je een e-mail wanneer de live-uitzending is gestart.

Wil je follower zijn, moet je je aanmelden bij Livestream met je e-mail-adres en een wachtwoord. Dat gaat via ‘Join Livestream’. Dit is gratis.

Wil je ons werk steunen?

Geplaatst door stichtingisis op 18/11/14 om 08:30 PM in LezingenPermalink

Lezingen november 2014 - Reïncarnatie, onsterfelijkheid en continuïteit van leven

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezing nov 2014 - Reïncarnatie, onsterfelijkheid en continuïteit van leven =

Deze vier lezingen over reïncarnatie laten zien hoe vertrouwd de processen van leven en dood kunnen worden. Iedereen kan immers putten uit de kennis die hij als Reïncarnerende Ego al in zich draagt. Daarbij speelt geloof geen rol. U kunt die kennis ervaren. Die kennis moet zijn waarde bewijzen in uw leven. Zo wordt reïncarnatie een onmisbare bouwsteen in uw levensfilosofie.

In de lezingen wordt stilgestaan bij: waar is de gedachte van reïncarnatie op gebaseerd, waar komt dat idee vandaan? Waarom herinner ik me niets van de toestand tussen twee levens, en van de levens die ik eerder heb gehad? En … hoe kan ik dan de gebeurtenissen in mijn huidige leven begrijpen? Voorts: wat ervaren mensen tijdens en na hun sterven, en wat betekent dat voor ons leven nu? En, in de laatste lezing: wat kunnen we leren van de grote Wijzen uit de oudheid, die – en dat blijkt al snel als we dat onderzoeken – immers allemaal uitgingen van reïncarnatie?

Kortom: een fascinerend onderwerp, waarover veel meer te zeggen is dan nu algemeen bekend is.

29 okt Logica en rechtvaardigheid van reïncarnatie
05 nov Herinneringen van de ziel uit vorige levens
12 nov Door de poorten van de dood en weer terug
19 nov De reis van de ziel bij Grieken, Egyptenaren, Christenen, Oosterse Religies

Geplaatst door stichtingisis op 23/10/14 om 08:00 AM in LezingenPermalink
Pagina 1 van 21 pagina's  1 2 3 >  Last ›

folderlezing

Algemene informatie

Stichting I.S.I.S. organiseert lezingen wekelijks in Den Haag en maandelijks in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Leiden, Middelburg, Rotterdam en Utrecht. De toegang is altijd vrij.

Meer informatie, locaties, aanvangstijd, parkeermogelijkheden en het programma vindt u per stad via het menu.
Er is altijd ruim gelegenheid om vragen te stellen.
Er is verkoop van boeken, tijdschriften en audio en video opnames.
Stichting I.S.I.S. houdt ook lezingen op uitnodiging.

Lezingen live te volgen op internet

De lezingen in Den Haag worden opgenomen en zijn live te volgen via ons vaste Livestream kanaal: http://new.livestream.com/blavatskyhouse

Symposium

Jaarlijks organiseert Stichting I.S.I.S ook symposia, in 2015 met het onderwerp:
Râja-Yoga Opvoeding van het reïncarnerende kind
op zaterdag 30 en zondag 31 mei 2015.

Programmafolder

Als u de programmafolder voor het hele seizoen per post gratis wilt ontvangen, vul dan ons contactformulier in en selecteer 'Lezingen' bij de vraag 'Waarover wilt u informatie?' o.v.v. Aanvraag Lezingenprogramma bij 'Stel uw vraag'.

Lezingen bestellen in audio- of videoformaat