Lezingen actueel

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezingen september 2016 - Mededogen: voorbij meditatie en mindfulness

Het Theosofisch Genootschap werd met maar één basisgedachte en doel opgericht: mededogen, of anders gezegd: alle levende wezens stimuleren het beste in zich tot ontplooiing te brengen.
Iedereen die rondkijkt in de wereld, beseft dat er nogal wat valt te verbeteren. Dat roept de vraag op: “wie ben ik om dat te kunnen?” Het is niet voldoende als iemand u toeroept “u kan het”, want u moet het zelf ontdekken. Dit is het doel van de eerste twee lezingen:  het zelfstandig opbouwen van een spirituele levensvisie, waarin de handvaten liggen van het wat, waarom en hoe van zelfhervorming en maatschappelijke hervorming.

In de derde lezing stellen we een aantal vragen die grote actuele betekenis hebben. Immers, heel veel mensen menen tegenwoordig dat mediteren, ‘mindfulness’ en vergelijkbare technieken dé oplossing zijn om de wereld weer in harmonie te brengen. Maar de vraag moet gesteld: wat bereiken we ermee — en kunnen we niet wezenlijk méér?

In de vierde lezing laten we zien dat de Theosofia ons een volkomen andere visie geeft op het begrip ‘verantwoordelijkheid’. Een visie die weinig te maken heeft met ‘dat loodzware gevoel op je schouders’, en alles met ware Zelfkennis.

OKT 05 Kun je jezelf veranderen
OKT 12 Kun je de wereld veranderen
OKT 19 Voorbij meditatie en mindfulness
OKT 26 De mystieke achtergrond van verantwoordelijkheid

Geplaatst door stichtingisis op 29/09/16 om 09:31 PM in LezingenPermalink

Lezingen september 2016 - Het mysterie van bewustzijn: hart en denken

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezingen september 2016 - Het mysterie van bewustzijn: hart en denken

De mens is een mysterie. Maar als je nadenkt en goed naar jezelf durft te kijken, kan het mysterie opgelost worden. Dat wil zeggen: als je een grondige studie maakt van je eigen bewustzijn, ga je begrijpen dat de antwoorden van alle levensvragen in je zelf liggen.

De Theosofia beweert met kracht van argumenten dat alles bewustzijn is. Er werkt een bewuste kracht achter alle verschijnselen. Maar niet alles is zelfbewustzijn. De mens beschikt wel over denkbewustzijn, omdat hij kan denken.

In de eerste lezing wordt diep ingegaan op de samengesteldheid van het denken. Het denken bestaat namelijk uit verschillende aspecten. De meer edele aspecten zijn nog goeddeels onontgonnen. We hebben ze wel, maar we hebben ze nog niet of nog maar voor een heel klein deel, ontwikkeld.
In de tweede lezing wordt een praktische methode aangereikt hoe je die hogere denkaspecten moet ontwikkelen; hoe je de krachten uit je hart kunt wekken. Daarmee krijgt niet alleen je eigen leven veel meer betekenis, maar word je ook een positieve kracht in onze chaotische wereld.

In deze lezingen wordt ook langdurig stilgestaan bij de cursus Anders Denken, die dit najaar weer in verschillende plaatsen begint.

SEP 21 Bewustzijn: Hart en Denken
SEP 28 Esoterische karakterhervorming

Geplaatst door stichtingisis op 10/09/16 om 02:55 PM in LezingenPermalink

Karma en reïncarnatie - Actuele levensvragen

OVERIGE STEDEN

Lezingen september Karma en reïncarnatie=

Met Reïncarnatie en Karma zijn we in staat vele levensvragen te beantwoorden. Van de dagelijkse problemen van alledag tot de actuele crises in de wereld.

Waarom ben je in een bepaalde familie geboren? Welke invloed heb je op de wereld? Waar vind je oplossingen?

Ontdek de waarde van een levens-lang perspectief!

18 september in Eindhoven
21 september in Middelburg
27 september in Utrecht
04 oktober in Rotterdam
14 oktober in Amsterdam
18 oktober in Arnhem
26 oktober in Leiden

Geplaatst door stichtingisis op 10/09/16 om 02:08 PM in LezingenPermalink

Mededogen: voorbij meditatie en mindfulness

OVERIGE STEDEN

Lezingen september Mededogen: voorbij meditatie en mindfulnes=

Meditatie en mindfulness worden vaak in verband met spiritualiteit. Maar worden we er spiritueler van? En kunnen we anderen daarmee helpen? Is het een doel op zich of een middel, en dan voor welk doel?

Als we kijken naar de tradities waaruit deze methodes zijn voortgekomen dan stonden en staan ze altijd ten dienste van het opheffen van het lijden in de wereld, oftewel het mededogen. Mededogen is altijd het enige bestaansrecht voor elke ware spirituele stroming.

In deze lezing staat centraal hoe we vanuit dit perspectief werkelijk een bijdrage kunnen leveren aan het opheffen van het lijden in de wereld. .

16 september in Amsterdam
20 september in Arnhem
28 september in Leiden

Geplaatst door stichtingisis op 10/09/16 om 02:04 PM in LezingenPermalink
Pagina 1 van 29 pagina's  1 2 3 >  Last ›

folderlezing

Algemene informatie

Stichting I.S.I.S. organiseert lezingen wekelijks in Den Haag en maandelijks in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Leiden, Middelburg, Rotterdam en Utrecht. De toegang is altijd vrij.

Meer informatie, locaties, aanvangstijd, parkeermogelijkheden en het programma vindt u per stad via het menu.
Er is altijd ruim gelegenheid om vragen te stellen.
Er is verkoop van boeken, tijdschriften en audio en video opnames.
Stichting I.S.I.S. houdt ook lezingen op uitnodiging.

Lezingen live te volgen op internet

De lezingen in Den Haag worden opgenomen en zijn live te volgen via ons vaste Livestream kanaal: http://new.livestream.com/blavatskyhouse

Symposium

Jaarlijks organiseert Stichting I.S.I.S ook symposia, in 2016 met het onderwerp:
Universele Rechten van de Reïncarnerende Mens
op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2016.

Programmafolder

Als u de programmafolder voor het hele seizoen per post gratis wilt ontvangen, vul dan ons contactformulier in en selecteer 'Lezingen' bij de vraag 'Waarover wilt u informatie?' o.v.v. Aanvraag Lezingenprogramma bij 'Stel uw vraag'.

Lezingen bestellen in audio- of videoformaat