home

Lezingen actueel

Lezingen mei 2016 - De Meesters van Wijsheid en Mededogen

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezingen april 2016 - De Meesters van Wijsheid en Mededogen

Bestaan er menselijke wezens die veel wijzer zijn en veel meer vermogens hebben dan de gemiddelde mens? Als we de tradities van bijna alle beschavingen en volkeren mogen geloven, bestaan dergelijke Meesters inderdaad. Maar als dat zo is, waar zijn ze dan en hoe kunnen we in contact met hen treden?

In drie lezingen wordt op deze vragen ingegaan. En hoewel dit onderwerp het gevaar in zich draagt, dat het nogal zweverig wordt, blijven we nu met beide benen op de grond. Dat komt mede door de brieven van twee van de Meesters die aan het eind van de 19e eeuw geschreven zijn en die van een diepe wijsheid en mededogen getuigen, maar ook een nuchtere kijk op de wereld tonen.

Dus ook tijdens de lezingen hoeft u niets te geloven. U kunt namelijk de Meester in uzelf ontdekken, en daardoor aansluiting vinden bij de grootse Loge van de Meesters van Wijsheid en Mededogen.


27 april De brieven van de Meesters
04 mei De leringen van de Meesters
11 mei De leerlingen van de Meesters

Geplaatst door stichtingisis op 22/04/16 om 01:47 PM in LezingenPermalink

Lezingen april 2016 - Hoe bewijs je Theosofia?

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezingen april 2016 - Hoe bewijs je Theosofia?

In deze serie staat de actieve benadering van de Theosofia centraal. Ga nooit passief tot geloof over.

De Theosofia bevat een groot aantal op het eerste gezicht vreemde leringen die vaak strijdig zijn met de gangbare opinies. Hoe weten we of ze waar zijn? Is er een mogelijkheid de theosofische leringen te toetsen? Die is er zeker. Je hoeft niet passief te geloven. Je kunt met je vermogens voor jezelf een overtuiging opbouwen. Dit komt in de eerste lezing naar voren.

In de tweede en derde lezing staat de boodschap van de belangrijkste oprichter van Het Theosofisch Genootschap centraal: H.P. Blavatsky. Blavatsky was meer dan menigeen vermoedt. Ze was de rechtstreekse schakel met de Orde van Wijsheid en Mededogen en hoewel ze zich in haar werken richtte op haar tijdgenoten, is haar boodschap vandaag nog even actueel als aan het eind van de 19e eeuw. De Theosofia zelf is namelijk eeuwig. Het is de vorm die verandert. Elke cultuur had zo haar eigen vorm. Dat is het onderwerp van de vierde lezing.


30 maart Geloven, vertrouwen, weten
06 april H.P. Blavatsky’s boodschap toen
13 april H.P. Blavatsky’s boodschap nu
20 april Theosofia in verschillende tradities

Geplaatst door stichtingisis op 25/03/16 om 01:24 PM in LezingenPermalink

Lezingen maart 2016 - Wie ben ik? De verschillende ikken in de mens

DEN HAAG

Den Haag, Blavatskyhuis, De Ruyterstraat 74

Lezingen maart2016 - Wie ben ik? De verschillende ikken in de mens

Wie ben ik? Wie heeft zichzelf deze vraag nog nooit gesteld? Maar wie kan zeggen dat hij daar een volledig en sluitend antwoord op gevonden heeft? Bestaat er zoiets als een vastomlijnd zelf, een zelf dat binnen bepaalde begrenzingen past? Of zijn we het zelf die deze grenzen bepalen? Staat onze identiteit vast of kunnen we ons op elk moment weer met een ander deel van onszelf identificeren? Waar komt ons zelf vandaan? Wat vormt ons zelf? Zijn we altijd ons zelf? Zijn er verschillende zelven waar we ik tegen kunnen zeggen? En zijn we wel waar we ik tegen zeggen? Waar komt überhaupt ons zelfbewustzijn vandaan? Is het dat wat mensen onderscheidt van het dierenrijk? Is dit iets wat we kunnen ontwikkelen en zo ja, hoe?

Is ons zelf anders dan dat van anderen en in welk opzicht? Kunnen we onszelf in anderen herkennen? Is er een einde aan ons zelf? Waarom wordt er in de grote religieuze tradities over meerdere zelven gesproken? Wat wordt daarin bedoeld met een zelf met hoofdletters? En met de spreuk: ‘Mens, ken U Zelf’?

De Wijsheid der Goden of Theosofia die de kern vormt van de grote religieuze tradities biedt ons aanknopingspunten om vragen als deze te beantwoorden. Antwoorden die u uiteindelijk alleen voor uzelf kunt vinden. Maar daarin staat u niet alleen. In deze lezing verkennen we gezamenlijk de aanwijzingen die de grote wereldleraren ons gegeven hebben in hun zoektocht naar kennis van het Zelf. We hopen u daarmee een rijker beeld te geven van uw zelf en Zelf, wat daarin besloten ligt en wat u met deze kennis kunt betekenen voor anderen.


02 maart Ken je je Zelf?
09 maart Karaktervorming en erfelijkheid
16 maart Kun je je zelf veranderen?
23 maart Jezelf vergeten, je Zelf zijn

Geplaatst door stichtingisis op 26/02/16 om 04:10 PM in LezingenPermalink

De Meesters van Wijsheid en Mededogen

OVERIGE STEDEN

Lezingen maart - april  De Meesters van Wijsheid en Mededogen=

Bestaan er menselijke wezens die veel wijzer zijn en veel meer vermogens hebben dan de gemiddelde mens? Als we de tradities van bijna alle beschavingen en volkeren mogen geloven, bestaan dergelijke Meesters inderdaad. Maar als dat zo is, waar zijn ze dan en hoe kunnen we in contact met hen treden?

In deze lezing wordt op deze vragen ingegaan. En hoewel dit onderwerp het gevaar in zich draagt dat het nogal zweverig wordt, blijven we nu met beide benen op de grond. Dat komt mede door de Brieven van twee van de Meesters die aan het eind van de 19e eeuw geschreven zijn en die van diepe wijsheid en mededogen getuigen, maar ook een nuchtere kijk op de wereld tonen.

Dus ook tijdens de lezing hoeft u niets te geloven. U kunt namelijk de Meester in uzelf ontdekken, en daardoor aansluiting vinden bij de grootse Loge van Meesters van Wijsheid en Mededogen.


06 maart in Eindhoven
15 maart in Arnhem
23 maart in Leiden
30 maart  in Middelburg
05 april  in Utrecht
15 april in Amsterdam
19 april in Rotterdam

Geplaatst door stichtingisis op 26/02/16 om 01:28 PM in LezingenPermalink
Pagina 1 van 27 pagina's  1 2 3 >  Last ›

folderlezing

Algemene informatie

Stichting I.S.I.S. organiseert lezingen wekelijks in Den Haag en maandelijks in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Leiden, Middelburg, Rotterdam en Utrecht. De toegang is altijd vrij.

Meer informatie, locaties, aanvangstijd, parkeermogelijkheden en het programma vindt u per stad via het menu.
Er is altijd ruim gelegenheid om vragen te stellen.
Er is verkoop van boeken, tijdschriften en audio en video opnames.
Stichting I.S.I.S. houdt ook lezingen op uitnodiging.

Lezingen live te volgen op internet

De lezingen in Den Haag worden opgenomen en zijn live te volgen via ons vaste Livestream kanaal: http://new.livestream.com/blavatskyhouse

Symposium

Jaarlijks organiseert Stichting I.S.I.S ook symposia, in 2016 met het onderwerp:
Universele Rechten van de Reïncarnerende Mens
op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2016.

Programmafolder

Als u de programmafolder voor het hele seizoen per post gratis wilt ontvangen, vul dan ons contactformulier in en selecteer 'Lezingen' bij de vraag 'Waarover wilt u informatie?' o.v.v. Aanvraag Lezingenprogramma bij 'Stel uw vraag'.

Lezingen bestellen in audio- of videoformaat