home

Uitgeverij

Webwinkel

Onze theosofische literatuur is te koop in de webwinkel, tijdens alle openbare lezingen, bij de boekhandel of rechtstreeks bij The Theosophical Society. Naast onze eigen boeken, is er ook een groot aantal theosofische boeken van andere uitgeverijen te koop.

Overzicht van alle voorradige boeken/tijdschriften + bestelwijze

Als u deze boekenlijst gratis wilt ontvangen, vul dan ons contactformulier in en selecteer 'Publicaties en boeken' bij de vraag 'Waarover wilt u informatie?' o.v.v. Aanvraag Boekenlijst bij 'Stel uw vraag'.

Online literatuur

Naast een webwinkel zijn wij ook bezig met het online ter beschikking stellen van originele werken van G. de Purucker en K. Tingley.
Kijk voor het totale overzicht op onze online literatuur pagina.

Nieuwe boeken

De esoterische achtergrond van het Christendom

Een poging om uit te groeien boven het Grote Misverstand dat geluk te vinden is in de uiterlijke wereld en dat wijsheid te vinden is in de letterlijke betekenis van de Bijbel

De esoterische achtergrond van het Christendom

Bestellen, klik hier

Over de schrijver

Dick J.P. Kok groeide op in een niet-religieus maar sociaal zeer actief gezin, waar de kopstukken van het beginnend Socialisme in Nederland vergaderden. Geraakt door het oorlogsgeweld in zijn tijd, ging hij als twintiger op zoek naar de diepere zin en samenhang van het leven. Zijn opvoeding bleek een perfecte basis om met een frisse blik, onbevooroordeeld, de Bijbel te gaan lezen. En niet alleen de Bijbel, maar ook de basisboeken van andere religies, zoals het Egyptisch Dodenboek, de Tao Teh King en later de Bhagavad-Gita.

Wie deze boeken leest zonder voor één religie te kiezen, ontdekt de overeenkomsten, de diepere gemeenschappelijke kern in al die religies. Dick J.P. Kok probeerde voortdurend, vanuit zijn sociale achtergrond, deze diepere inzichten die hij vond maatschappelijk toepasbaar te maken.

In 1946 werd hij lid van The Theosophical Society, waar de gemeenschappelijke kern van alle religies, de Theo-sofia, intensief wordt bestudeerd. Van 1958 tot 1985 leidde hij dit Genootschap, hield er ontelbare lezingen, ontwikkelde er cursussen die door vele duizenden cursisten zijn gevolgd.

Dit boek De esoterische achtergrond van het Christendom bestaat uit een serie lezingen, meditaties, die hij gaf aan een groep jonge mensen. Zij hadden hem daarom gevraagd omdat hij met hen sprak over ‘jullie Bijbel’, terwijl deze jongeren de Bijbel thuis nooit hadden gelezen.

Stichting I.S.I.S., ooit opgericht door Dick J.P. Kok, wil met dit boek andere, vooral ook jonge mensen de kans geven met eenzelfde frisse blik, even onbevooroordeeld de werkelijk waardevolle Heilige boeken in deze wereld te lezen en in hun esoterische betekenis te begrijpen. Met in het achterhoofd de gedachte dat je iets pas begrijpt als je ernaar leeft.

Inhoud

INLEIDING
THEOSOFIE EN CHRISTENDOM
Het Geslachtsregister van Jezus
Het Apostolisch Symbool
Het Mystieke Gebed
De Sacramenten
Kruisiging en Opstanding
THEOSOFISCHE MEDITATIES OVER DE BIJBEL
Wording of Schepping Universele eenheid
Het Schaduwbeeld der Goden Verbijzondering
De Tuin van Eden Onschuld
De Slang en de Vrucht Ontwakend zelfbewustzijn
De Dood van Abel Concentratie op de verschijnselen
Chaos en Verantwoordelijkheid Na ons de zondvloed?
Beloften voor de Toekomst De Boodschappers/ Advent
Drie Koningen? Inwijding
Jakob - Israël Twaalf stammen
Leven in een Woestijn De mens in de huidige wereld
Het Beloofde Land Het idealisme in de mens
Het Koninkrijk De materieel en de geestelijk heersende mens
Historie of Mythe Kruisiging en opstanding, ook nú
De Weg naar Damascus De blikseminslag
De Handelingen der Apostelen Theorie en praktijk
Komt Christus weer? Als de mens het wil

Geplaatst door stichtingisis op 09/01 om 02:48 PM in BoekenPermalink
Pagina 2 van 2 pagina's  < 1 2